A nevem Mary Page Marlowe

A nevem Mary Page Marlowe,

A nevem Mary Page Marlowe,


 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

A nevem Mary Page Marlowe, Tracy Letts, az Augusztus Oklahomában szerzője legújabb darabjának ősbemutatója lesz

március 8-án

a Centrál Színházban.

 

A színpadon egymás után 11 szobabelső részlet látható, az adott korra jellemző néhány bútordarabbal. A néző figyelmét nem tereli el gazdag díszlet, erősen fókuszálhatunk a két oldalt takart színpad középső részére, ahol Mary Page életéből 1946 és 2009 között egy-egy felvillanás történik. A szerző nem kronológiai sorrendet használ, ami még izgalmasabbá, feszültebbé teszi a drámát.

 

 

 

 

A helyszínek több amerikai állam és város, amiket vetített kép mutat a jelenetek előtt, miközben a kor jó zeneszámai mennek. A játék a 40 éves Maryvel kezdődik, egy gyorsétteremben elmondja két kiskorú gyermekének, hogy elválik az apjuktól és az Ohio állambeli Daytonból költözik Kentuckyba. 

Majd a következő képben a kilenc hónapos Mary felsír a kiságyában a szülei veszekedésére, 27 évesen egy légyottra megy fel a főnökéhez, aztán kórházi ágyon látjuk 63 évesen, gyógyíthatatlan betegen.

Mary mérlegképes könyvelő, aki szereti a munkáját, kötelességei azonosak a férfiakéval, de a jogai? Titok nyomában járunk, mi történt Mary Page Marlowe-val, válás, kollégium, kórház, szerető, ügyvéd, baleset, férjek, gyerekek, költözködések – egy élet töredékei és tragédiája Amerikában, és a néző igyekszik megérteni az asszony életét.

 

A fiatalkori jeleneteket Borbély Alexandra, az idősebbeket Básti Juli játssza,

 

 

  

 

 

amely komoly női szerepeket kínál. Minden jelenetben más korában látjuk Mary Page Marlowe-t, 19, 63, 40, vagy 56 éves nő jelenik meg a színpadon, így mindkét színésznőnek több lehetősége van arra, hogy egészen különböző életkorú nőket alakítson. A további szerepekben többek között olyan nagyszerű művészeket láthat a közönség, mint Sztarenki Dóra, Stohl András és Scherer Péter.

Kárpáti Enikő jelmeztervező hatvan év amerikai divatját jeleníti meg a jelmezekben, a korok legjellemzőbb ruhadarabjaiba öltözteti a színészeket.

Fordította Puskás Samu, rendező Puskás Tamás

 

Bemutató március 8-a, Nőnap.

 

A fotóspróba képei:

  

  

  

 

2020-03-07« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk