La Mancha lovagja ismét a Budapesti Operettszínházban

La Mancha lovagja ismét a Budapesti Operettszínházban

La Mancha lovagja ismét a Budapesti Operettszínházban

 

 

 

Szerző Barna Judit

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

Talán soha nem volt akkora szükségünk Don Quijote idealizmusára és hitére, mint ebben az időszakban. A hosszú tavaszi bezártság és az elhalasztott márciusi premier után lelkünkig hatolnak a darab költői mondatai.

Az eredeti musical 1965. november 22-én debütált a washingtoni Square Színházban. Az első európai bemutatót Madridban tartották, majd Londonban láthatta a közönség. Harmadik alkalommal 1971-ben, Budapesten mutatták be a nemes lovag gondolatébresztő történetét, éppen az Operettszínházban, akkor Darvas Ivánnal a címszerepben.

Don Quijote szélmalomharca sokunk számára nem ismeretlen: a történet arra keresi a választ, hogy milyen lenne a világ, ha abban a szeretet, az elfogadás, a gyengédség és a szolidaritás uralkodna. Vajon mit tudunk kezdeni napjainkban a lovagi tisztasággal, nemeslelkűséggel, és a lovagi eszményekkel?

A középkori Don Quijote-történetet a La Mancha lovagja című musical szerzői egy keretjátékkal gazdagították: színház a színházban. A Budapesti Operettszínház előadásában a díszlet emeli ki Don Quijote belső utazását.

Vincze Balázs rendező koncepciójában Don Quijote a mai kor embere lesz a Budapesti Operettszínház előadásában, aki bejárja az élet sötétebb és derűsebb oldalait. A szívszorító történetben jelen van a humor, a koreográfiában a játék, a váltakozó ritmusú spanyol zenei világ pedig visszarepít a fikció világába.

A darab rendező-koreográfusa Vincze Balázs, főbb szerepekben többek között Németh Attila, Nagy Lóránt, Homonnay Zsolt, Serbán Attila, Sándor Péter, Kocsis Dénes, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari. Karmesterek: Bolba Tamás és Tassonyi Zsolt.

 

Bemutató: 2020. szeptember 11.

 

 

 

2020-09-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk