Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár

Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár

Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár

 

 

            Nürnberg nemcsak a mesterdalnokokat megidéző Wágner opera gyönyörű helyszíne, hanem vásárvárosa révén színes és érdekes kiállításoknak is helyet ad hosszú évek óta. Itt tartják Európa legnagyobb, a városi zöld-, és szabad terek tervezésével, építésével és gondozásával kapcsolatos témákat felölelő vásárát. Most szeptember 14-17 között immár 22. alkalommal nyitja meg a kapuit a GaLaBau szakvásár, amely nemzetközi résztvevőkkel és kínálattal várja az érdeklődő szakembereket.


Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár  Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár

Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár


            Láthatók lesznek kertek, parkok, és  a zöld létesítmények terveivel, építésével és gondozásával kapcsolatos teljes kínálat. A kétévenként megrendezett kiállítás egyre népszerűbb. Idén 1400 kiállító és több mint 67 ezer szakmai látogató várható. A vásár a „zöld iparág” találkozóhelye lett. Egyre többen foglalkoznak kert-, és tájépítészettel, egyre többen értik meg, hogy házuk a gondozott, szép kerttel értékesebb. Ez pedig a kereslet növekedését hozza. A nürnbergi kiállítás vezetése Pozsonyban tartott sajtóbeszélgetés során ismertette a várható trendeket. Az eseményen a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében magyar újságírók és szakkertészek is részt vettek. Mint elhangzott, a kiállítók fele építő és ápoló gépeket mutat be, 30 százalékuk építőanyagokat kínál. A többiek játszótér felszereléseket, közterületi bútorokat, vagy éppen golfpálya építési és gondozási lépéseket ismertetnek. Pavilonokban és a vásárparkban lehet megcsodálni az újdonságokat. Az érdeklődők között találni kereskedőket, tájépítészeket, lakásgazdálkodási szakembereket, vagy éppen iskolák képviselőit. Golfpálya gondnokoknak, menedzsereknek és fenntartóknak is tudnak élményszámba menő fejlesztéseket mutatni. A nemzetközi kiállítók között van olasz, osztrák, holland, cseh, belga, francia, orosz, svájci és angol; számuk egyre bővül. 74 országból érkeztek vendégek az előző vásárra.


Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár  Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár

Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár


            A várható érdekességek közül is kiemelkedik majd az „álmok kertje”, az óriáskert, az egyre divatosabb kültéri konyhák (ezek őse ismert a régi parasztportákról), amelyeket a 3/a pavilonban lehet megtekinteni. A Játszóterek Szövetsége felépít egy újdonságokban gazdag játszóteret, azután kialakítanak golfpályát is. A faápolás témakörben előadások hangzanak el folyamatosan. Lutze von Wurmb, a Kertek, Vidékek és Sporthelyek építőszövetségének alelnöke arról beszélt, a vásár fontos megjelenési lehetőség, információcserére, az ágazat újdonságainak bemutatására kiválóan alkalmas. Az emberek egyre több zöldre vágynak a környezetükben, nő a minőségi termékek iránti igény az ágazatnál. A jólét tükre is a kert, a statisztikák szerint az ingatlan értékét 18 százalékkal növeli a szép környezet. Az idei kiállítás különlegessége a változatos megvilágítások bemutatása, a dizájn bútorok kiállítása és a külső konyha kialakítások. De kedveltek a kültéri tavak, a növényből kialakított zöld falak. Népszerűségüket tovább segíti a „zöld városok” kezdeményezés, amely a „Zöld Európa trend” értelmében a jövő városáért az életminőség és az egészség, a klímavédelem érdekében valósulhat meg. Kétévenként a fiatal kertészek motiválására, közösen az angolokkal, díjat osztanak ki. Rendkívüli érdeklődésre tarthat számot a játszótéri játékok és szabadidős létesítmények gyártóinak „Mozgás a parkban” című kiállítása. Itt számos ötletet kaphatnak az érdeklődők, hogyan lehet mozgásra ösztökélő tereket kialakítani.


 Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár  Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár

Nürnberg - Kert és tájépítészet vásár


            A GaLaBau, Európa vezető szakvására tehát most ősszel is számtalan érdekességet kínál Nürnberg vásárvárosában.

További információk: www.galabau-messe.com/aussteller-produkte

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Messe Nürnberg


2016-06-13« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk