A természet ünnepi játéka berchtesgadeni vidéken

A természet ünnepi játéka berchtesgadeni vidéken

A természet ünnepi játéka berchtesgadeni vidéken

 

Berchtesgaden vidéke a hatalmas Watzmann csúcsok és az Absdorfer tó által határolt festői tájon terül el. Ez a turista paradicsom Bajorország valóban legszebb sarkában, Salzburg kapujában kínál élményt és üdülést az erre látogatóknak. A természet csodálatos ünnepi játéka tavasszal, nyáron és télen ámulatba ejtik az ide látogatókat. Az év során a következő mottókkal kínálunk szabadidős és utazási programokat: „Vágyódás a természetbe", „Falusi turizmus", „Családi üdülés" vagy „Környezetbarát utazás vasúttal".


Kehlsteinhaus és panoráma


Németország egyetlen alpesi nemzeti parkja izgalmas kalandokkal várja vendégeit, a lenyűgöző Watzmann csúccsal (2.713 m) és a kristálytiszta Königsseevel. A Königssee-n tett hajóút meredek sziklafalak között vezet a népszerű zarándokhelyre, a Szent Bertalan templomhoz és a romantikus Obersee-hez. A Kehlsteinra tett buszos utazás során gyönyörű kilátásban lehet része az utazónak. A Kehlsteinstraßén juthatunk el az 1874 m magasan található Kehlsteinhaushoz, melyet Sasfészeknek is neveznek. A nemzeti szocializmus időszakáról bővebb ismereteket szerezhetnek az érdeklődők az obersalzbergi dokumentációból.


Königsee a St. Bartholomä kápolnával

Alpesi hegycsúcsok, hegyi tavak, mint a Funtensee (1.633 m-en), az untersbergi jégbarlang, a Wimbach- és Almbachkamm a Kugelmühlével, mindezeket felfedezhetik és élvezhetik a tursiták ebben a természeti csodaországban. Friss alpesi levegőt szívhatunk nyáron hegy- vagy sziklamászás, túrázás, Nordic Walking, golfozás vagy kerékpározás közben. Különösen kedvelt a havasi túrázás és gyógynöveny gyűjtés, a trekking, a rafting, a hegyi biciklizés vagy a kerékpártúrázás. A Berchtesgaden Nemzeti Parkban izgalmas, tematikus túrákat szerveznek, például a sasok vagy a mormota nyomában. A hegyi vasutakkal el lehet jutni a Berchtesgadeni Nemzeti Park legmagasabb csúcsára, a Jennerre, valamint a Predigtstuhlra, az Obersalzbergre és a Hirscheckre is.


Almbachklamm

A téli sportoknak szintén komoly hagyománya van Berchtesgadenban: síelés, snowboardozás, hótalpas túrázás, sítúrák, Nordic Cruising, sífutás, korcsolyázás, szánkózás és bobozás. Aki a nyugalmasabb mozgás híve, választhatja a lovasszánt vagy a hócipőt a porhóban tett téli kiránduláshoz.


Berchtesgaden kurakert és a Watzmann –hegy

A családok számára sok élményt tartogat ez a csodavilág! A gyermekek szabadban barangolhatnak, úszhatnak, mászhatnak és a szénakazalban alhatnak. Megfigyelhetik, simogathatják és etethetik az állatokat. Sok újdonságot fedezhetnek fel. Fiatalok és idősek egyaránt könnyen találhatnak lehetőséget üdülésre és fürdésre a Thumsee-n, Abtsdorfer See-n vagy számos más szabad strandon, illetve egész évben a Watzmann- vagy Rupertus-fürdőben.


Alte Saline (regi sóbánya) Bad Reichenhall

A berchtesgadeni sóbányában élőben mutatják be a hegyi só bányászatát. A régi sófőző üzemben Bad Reichenhallban láthatjuk, hogy miként nyernek sót a sós forrásvízből. A hegyi gyógykezelésre, egészségügyi üdülésre vagy gyógyászati wellness kezelésre érkező vendégek egyaránt élvezhetik az Alpok gyógyító erejét, melyeket az olyan természeti kincsekből nyerhetnek, mint az alpei sós források, a törpefenyő, a természetes mocsár és a friss forrásvíz. Az ezekben található természetes anyagok és a különleges alpesi klíma jelentik az igazi jó közérzet alapját.


Családi túrázás a Berchtegadener Landban


Számos hagyomány, ünnep és szokás jellemzi a berchtesgadeni vidék éves naptárát. A húsvét vasárnapi pálmalevélhordás, a májusfa állítása, a pünkösdi hegyi ünnep, a jószágok lehajtása ősszel a havasokról a Königsseehez, népviseletes és népzenei ünnepségek, valamint az ádventi és karácsonyi népszokások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ide látogatók eredeti, hamisítatlan formájában ismerjék meg berchtesgaden vidékét. Tavasszal és ősszel a népi mulatságokra zenével, sörrel és pereccel, népviseletben és bőrnadrágban várják a helyiek a vendégeket a közös ünneplésre.

 

Írta/Fotó: Német Turisztikai Hivatal

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk