Az úticél Németország vezető pozícióban az európaiak rendezvényekhez kötött üzleti desztinációjaként

Az úticél Németország vezető pozícióban az európaiak rendezvényekhez kötött üzleti desztinációjaként

Az úticél Németország vezető pozícióban az európaiak rendezvényekhez kötött üzleti desztinációjaként

 

 

Frankfurt am Main, 2014. április 3. – Az IPK International és a World Travel Monitor (WTM) legújabb előzetes számai is igazolják, hogy az úticél Németország még tovább tudta fejleszteni az európai vendégek körében elért vezető pozícióját mint üzleti úticél. Ezek alapján 2013-ban összesen 12,7 millió üzleti utazást regisztráltak Európából Németországba, amely 1,6 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest.

A hivatásturizmus, amely mind a vásárokat, mind pedig a MICE-turizmust magában foglalja (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions – találkozók, incentív utak, konferenciák és kiállítások), az összes üzleti utazási volumen több mint felét teszi ki. Ezen üzleti utak száma 2013-ban Európából Németországba 14,5 százalékkal nőtt, és így meghaladta a hét millió utazást.

Németország továbbra is az első számú vásárország. A kongresszusokhoz és a MICE-turizmushoz kötődő utazások szegmensében Németország 2013-ban Európában tovább erősítette első helyezését konferencia- és kongresszusi helyszínként.

„Az üzleti utazási szektor a németországi turizmus jelentős gazdasági tényezője. A rendezvényekhez kötött üzleti utak kétszámjegyű növekedése 14,5 százalékkal nagyban köszönhető a tudományos és gazdasági kompetenciának Németországban” – magyarázza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

„A DZT erős partnerként áll mellettünk az üzleti úticél Németország értékesítésénél. Közös piacspecifikus koncepcióinkkal jelentősen hozzá tudunk járulni Németország mint konferencia- és kongresszusi helyszín pozíciójának további erősítéséhez” – teszi hozzá Matthias Schultze, a German Convention Bureau ügyvezetője.

 

Fotó: IAA Frankfurt - DZT

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen:

 

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk