Filmverseny mozgókép témában

Filmverseny mozgókép témában

Filmverseny mozgókép témában

 

 

Budapest, 2015. március 12. – A Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie – BMWi) megbízásából a DZT nemzetközi filmversenyt rendez, amely a   oldalon kerül meghirdetésre. A verseny célja egy olyan Németországról szóló film elkészítése, amely autentikusan, az utazók szemszögéből mutatja be az úticél Németország sokszínűségét, valamint alkalmas a közösségi oldalakon való terjesztésre.

A pályázat keretén belül nyolc nyertes kerül kiválasztásra, akik mindannyian részt vesznek a film elkészítésében. A DZT logisztikailag támogatja a résztvevő filmeseket a túrákon 2015. május és július között. Az utazás előtt, alatt és után a filmkészítők élőben számolnak be élményeikről, és videókat készítenek a különböző témáknak megfelelően. „Jelenleg a világ lakosságának negyede néz naponta online videotartalmakat számítógépen, laptopon, táblagépen vagy mobiltelefonon. Ennek a folyamatosan növekvő keresletnek szeretnénk megfelelni a különböző mozgóképekkel, amelyek kiemelkedő lehetőséget kínálnak Németország turisztikai kínálatának sokszínű megjelenítésére” – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

A csapatok videoanyaga ősszel kerül a vágóasztalra, hogy egy kerek egész videofilmmé váljon, majd a DZT ezt a videót reprezentációs célból, illetve a közösségi médiacsatornákon használja fel. A projektet partnerként támogatja a Deutsche Bahn AG, a Best Western, a Lindner Hotels & Resorts, az NH Hotels, a Ringhotels, a Romantik Hotels und Restaurants, a Sixt rent a car és a Wellness-Hotels & Resorts.

Fotó: DZT

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen

 

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk