Kiemelkedően indul az első negyedév az úticél Németország számára

Kiemelkedően indul az első negyedév az úticél Németország számára

Kiemelkedően indul az első negyedév az úticél Németország számára

 

 

Budapest, 2014. június 3. – Németország turizmusa 2014. elején ismét pozitív fejlődést mutat: 2014. első negyedévében 4,4 százalékkal jelentősen megnőtt a külföldi vendégéjszakák száma az előző év ugyanezen időszakához képest. A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint már több mint 13,3 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyek. „Az úticél Németország külföldön népszerűbb mint valaha, és az új utazási év első negyedévében is csúcsformáját hozza. Ezzel zökkenőmentesen folytatjuk az előző négy igazán sikeres év eredményét” – mondja Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke. A tavalyi évben 71,9 millió külföldi vendégéjszakát számoltak Németországban. 

Örömteli európai növekedés

A németországi beutazás kereken háromnegyedével Európa továbbra is az úticél Németország legfontosabb küldőrégiója, és 2014. első negyedévében ismét a növekedés fontos tényezője. Idén január és március között Németországban majd 10 millió Európából érkező vendégéjszakát regisztráltak: ez 3,4 százalékos növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Európán belül Nagy-Britannia különösen dinamikus növekedést mutat: az úticél Németország második legfontosabb küldőpiaca 2014. első három hónapjában majd 928 ezer vendégéjszakával 4,5 százalékos növekedést generált. Az idei év kezdetén Németország szomszédai is folyamatos növekedéssel járulnak hozzá az eredményekhez. Így például az olasz utazók 2014. január és március között 6,4 százalékkal (az előző év ugyanezen időszakához képest) jelentős mértékben járultak hozzá a németországi beutazási volumen növekedéséhez.  Ausztria (plusz négy százalék) és Franciaország (plusz 2,9 százalék) 2014. első negyedévében szintén örömteli növekedést produkált. 

Nagyon dinamikus a növekedés a tengerentúli piacokon

A németországi beutazás növekedéséhez Európa mellett jelentős mértékben hozzájárult a tengerentúli piacok fejlődése is. Így például az Egyesült Államokban a kereslet az első negyedévben három százalékos növekedés mellett folyamatosan pozitív irányt mutat. Az ázsiai piac dinamikus növekedése összesen plusz 13 százalékkal 2014. január és március között is folytatódott, míg a Szövetségi Statisztikai Hivatal különösen erős fejlődést regisztrált a Golf-öböl arab államaiban (plusz 27,6 százalék) és Kínában (plusz 22,7 százalék). Az első negyedévben India 10,3 százalékos átlagon felüli növekedéssel járult hozzá a németországi beutazási volumenhez.

A magyar utazók körében továbbra is népszerű Németország

13%-os piaci részesedéssel Németország továbbra is a második legkedveltebb úticél a magyarok körében. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2014-es kiemelt témája a magyar vendégek között is nagy népszerűségnek örvendő UNESCO világörökségi helyszínek, melyből összesen 38 található Németországban, illetve a Berlini fal leomlásának 25 éves évfordulója.

A Németországba irányuló, kikapcsolódási célú magyar utazások 40 százaléka városlátogatás és 24 százaléka üdülés. Legnépszerűbb városok Berlin, München, Frankfurt melyek együttesen több mint 100 ezer vendégéjszakát generáltak. Igen kedvelt úticélnak számítanak még a szabadidőparkok, a kastélyok és azok parkjai, az ipari műemlékek helyszínei és a különböző túraútvonalak is.

 

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen

Fotó: Loreley Felsen, DZT-Thomas Merz

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk