Lenyűgöző természeti üdülés Németországban

Lenyűgöző természeti üdülés Németországban

Lenyűgöző természeti üdülés Németországban

 


Számok és tények a németországi természeti tájakról

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2016-os nemzetközi tematikus kampánya, a „Lenyűgöző természeti üdülés Németországban” a természeti turizmussal kapcsolatos meglepő tényeket állítja a nemzetközi marketingtevékenységének középpontjába.

 

Különös védelem Németország természeti gazdagságának

Németország összterületének 357 169 négyzetkilométeréből 10 477 négyzetkilométer a 16 nemzeti parkhoz tartozik, 13 414 négyzetkilométer természetvédelmi területté van nyilvánítva és 97 936 négyzetkilométer természeti parkok része. Az ENSZ-definíciója alapján az ország területének 48 százaléka védelem alatt áll, ezáltal Németország nemzetközi összehasonlításban vezető helyet foglal el.


Lenyűgöző természeti üdülés Németországban 

Flóra és Fauna: A német erdő él

Németország területének kereken egyharmada erdős terület: „A mai német erdő” kereken 90 milliárd fát tartalmaz, melyek átlagéletkora 77 év. 5,9 millió hektáron tűlevelő erdő, 4,7 millió hektáron lombos erdő található. A leggyakrabban előforduló fafajta a lucfenyő (25 százalék) és az erdei fenyő (22 százalék), az erdőfelület 15 százaléka bükkfa, 10 százaléka tölgyfa. Németország 3,7 milliárd köbméter fakészletével az EU-s országok csúcstartója (Forrás: Bundeswaldinventur – Szövetségi faleltár, Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft – Étkeztetési és földművelésügyi minisztérium, 2015).

Németországban kereken 71 500 vadon élő fajt tartanak számon, közülük többen egyediségük miatt különös védelem alatt állnak. Mintegy 48 ezer állatfaj, 9 500 növényfaj és 14 ezer gombafaj mutatja Németország fajgazdagságát és bizonyítja a természeti állományok tudatos emberek általi ápolását.


Lenyűgöző természeti üdülés Németországban 

 

Folyók, tavak és szigetek

A német terület összesen több mint 2,4 százalékát víz borítja: a folyók, patakok és kisebb-nagyobb tavak felosztják és meghatározzák a tájegységeket.

A legfontosabb folyó a Rajna, amely 865 kilométeres hosszával a holland határig és az Elbáig, Csehországból indulva 727 kilométert az északi-tengeri torkolatáig német földön tesz meg. A Duna Dél-Németországban ered, 647 kilométeren Baden-Württembergen és Bajorországon folyik keresztül, majd Passaunál átlépi az osztrák határt, és a Fekete-tengeri torkolatáig további kilenc európai országot köt össze. Ezen felül a Majna, a Weser, a Saale, a Spree, az Ems, a Neckar és a Havel is jelentős hajózási útvonal és üdülőterület.

Németországban a becslések szerint 15–30 ezer egy hektárnál nagyobb vízfelületű természetes tó létezik. A legismertebb a Boden-tó, amely 536 négyzetkilométerrel a német-svájci határterület legnagyobb víztartaléka, két híres és turisztikailag vonzó szigete Lindau és Mainau. Észak-Németország legnagyobb belvize a Müritz, 110 négyzetkilométernyi vízfelületét egyedülálló természetvédelmi területek szegélyezik.

 Lenyűgöző természeti üdülés Németországban


Természetes pihenés két tenger mellett

Az Északi- és a Balti-tenger németországi parti területe kereken 1200 kilométeren húzódik. A legnagyobb német sziget Rügen, amely 930 négyzetkilométeren ad otthont az UNESCO védelme alatt álló bükkösöknek és az egyedülálló krétaszikláknak. Közvetlen szomszédságában fekszik az áttekinthető Hiddensee, észak-keleten pedig a Lengyelországgal közös 445 négyzetkilométeren elterülő Usedom-sziget. Az Északi-tenger szigeteit az UNESCO-természeti világörökség, a Watt-tenger veszi körül. Az ár-apály határozza meg az észak-fríz szigetek Sylt, Föhr, Pellworm és Nordstrand és az észak-fríz üdülőoázisok Norderney, Langeooge, Spiekerooge, Juist, Wangerooge és Baltrum hangulatát.


Lenyűgöző természeti üdülés Németországban

Fotók: Német Turisztikai Hivatal


 ----------------------------------------------------------------------------

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: 

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk