Németország idén természeti szépségeire hívja fel a figyelmet

Németország idén természeti szépségeire hívja fel a figyelmet

Németország idén természeti szépségeire hívja fel a figyelmet

 

            Hagyományos éves sajtótájékoztatóját tartotta a Német Turisztikai Hivatal, amelyre a Kempinski Hotel Corvinusban került sor. Az eseményen megjelent a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, a német nagykövetség és a magyar utazási irodák szövetségének képviselője is. Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi képviseletvezetője elmondta, idén Németország a turizmusban kiemelt témaként kezeli lenyűgöző természeti szépségeit, jövőre Luther Márton és az 500 éves reformáció áll a középpontban, 2018-ban a kulináris Németország, 2019-ben pedig a százéves Bauhaus.

            A természeti szépségek megtekintése, tapasztalása nem véletlenül lesz kedvelt uticél: sok a látnivaló, a táj, a természeti kincsek széles tárházát tudják nyújtani. Az országban 130 nemzeti természetvédelmi tájegység van, 16 nemzeti park, több mint száz természeti park és 15 UNESCO bioszféra rezervátum. 48 ezer a vadon élő állatfaj, 9500 vadnövény színesíti a kínálatot. Megjelentek hosszú idő után újra a farkasok, védelmük érdekében mindent megtesznek, felhívva a figyelmet a velük való találkozás veszélyeire. Az általuk esetleg okozott károk megtérítése is napirenden van. Három nagy folyó, a 865 kilométer hosszú Rajna, a 727 kilométeres Elba és az itt eredő Duna is élményt nyújt. Az utóbbi felső szakasza különlegesen alkalmas a vadvízi sportokra. 350 lakott sziget mellett további kisebbek is vannak. Harminc középhegységük legmagasabbja a Zugspitze. 200 ezer túraútvonal várja a turistákat, köztük ötszáz prémium minőségű, 105 kiváló. Az aktív sportolási lehetőségek között 200 kerékpárút szerepel, összességében 70 ezer kilométernyi.            Néhány különlegesség a természeti szépségek terén: a Watt tenger Európa madarakban leggazdagabb területe, világörökségi helyszín, ahol apálykor bejárható a tengerfenék. Az Uckermarki tavak természeti park a felfedező túrákra alkalmas, lehet kerékpárral, gyalog, vagy éppen kenuval közlekedni. Az itteni különlegesség a tutajon üdülés. Nem kell hozzá vezetői engedély, egyszerre közlekedési eszköz és szálláshely.

            A türingiai Hainich Nemzeti Park vadmacska falujáról nevezetes és 44 méter magasan kiépített fakorona-útjáról, amelyet mozgássérültek is kipróbálhatnak. Szász-Svájc a sziklamászás szerelmeseinek nyújt élményt, a Saar-vidéki Bliesgau, amely ugyancsak UNESCO védett bioszféra rezervátum, amelynek területén római és kelta emlékek találhatók, de itt vezet a Szent Jakab zarándokút is. A közelben lévő orchideakertben a létező hatvan fajtából 30 megtalálható.            Németország egyre kedveltebb uticél, ezt a statisztikák is bizonyítják. 73 hónapja pozitív és egyre emelkedő a látogatók száma. Az európai turizmusban Spanyolország mögött a második helyet foglalják el, megelőzve Franciaországot. A magyar vendégek száma is folyamatosan nő 2006 óta. Az általunk legkedveltebbek: Bajorország, Baden-Würtenberg, és Észak-Rajna Westfalia tartományok. A városok közül általunk a leglátogatottabb Berlin, München, Frankfurt és Köln, ebben a sorrendben. Üdülés, üzleti út, magánjellegű látogatás egyaránt szerepel az utazási okok között. A kiemelkedő imázs indoka a tapasztalt vendégszeretet, a jó ár-érték arány, valamint az, hogy gyorsan és könnyen elérhetők a célállomások.

            Németország idén különösen figyel a természetvédelemre, ezért javasolja, hogy ahol lehetséges, inkább a vonatot használják az utazók.

           

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk