Rekorderedmény

Rekorderedmény

Rekorderedmény

 

Budapest, 2015. október 7. – A németországi beutazó turizmus 2015. júliusban újabb rekorderedményt ért el 10,3 millió külföldi vendégéjszakával. A Szövetségi Statisztikai Hivatal 2015. január–július között összesen 44,7 nemzetközi vendégéjszakát regisztrált a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken. Ez 2,4 millió vendégéjszaka-többletet jelent az előző év ugyanezen időszakához képest, ami 5,6 százalékos növekedésnek felel meg.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a jelenlegi számokról: „A németországi beutazó turizmus 2009  óta csak egy irányt ismer: a növekedést. Az úticél Németország átlagon felül növekvő népszerűségét mint üdülési desztináció a nyaralás csúcshónapja, július nagyon beszédesen mutatja több mint kilenc százalékos kiemelkedő növekedéssel és 10,3 millió külföldi vendégéjszakával.”

 

Kiemelkedő országok Ázsiában, Európában és Amerikában

Az abszolút számok alapján a növekedés legnagyobb részét az év első hét hónapjában Kína hozta plusz 313 ezer vendégéjszakával. Összesen 1,4 millió kínai vendégéjszakát jelentettek, ezáltal a piac felzárkózik a top 10 küldőpiachoz. A Golf-öböl arab államai 194 ezer vendégéjszaka-többlettel járulnak hozzá a növekedéshez. „Összességében az ázsiai, csendes-óceáni térség 741 ezer plusz vendégéjszakával 16,1 százalékos növekedést mutat. Az olyan országok, mint Dél-Korea vagy Tajvan is kétszámjegyű növekedést generálnak, ezáltal megerősítik az ázsiai térség növekedési lehetőségeit a németországi turizmus számára” – teszi hozzá Petra Hedorfer.

A legdinamikusabb európai piac Svájc, amely 309 ezer plusz vendégéjszakával tovább erősíti második helyét a németországi turizmus legfontosabb küldőpiacainak listáján. Az Egyesült Királyság és Spanyolország szintén több mint 200 ezer vendégéjszaka-többlettel járul hozzá a fejlődéshez. Hollandia pedig megőrizte első helyét plusz 172 ezer vendégéjszakával.

A németországi beutazás legfontosabb tengerentúli piacának címét ismét az Amerikai Egyesült Államok kapta 171 ezer plusz vendégéjszakával. A legnagyobb növekedést mutató dél-amerikai piac, Brazília pedig kereken 60 ezerrel több vendégéjszakát produkált az előző év ugyanezen időszakához képest.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: 

Fotó: DZT / Caspar Diederik

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk