Továbbra is dinamikusan növekszik a beutazás

Továbbra is dinamikusan növekszik a beutazás

Továbbra is dinamikusan növekszik a beutazás

 

 

Budapest, 2014. július 9. – A németországi turizmus 2014. január és április között közel egy millióval növelte a küldöldi vendégéjszakák számát az előző évhez képest. A Szövetségi Statisztikai Hivatal összesen 19,2 millió vendégéjszakát regisztrált a tíz és több ággyal rendelkező szálláshelyeken. 

„A beutazás az év első négy hónapjában 5,4 százalákos növekedéssel ismételten jelentős fejlődést mutat az előző év ugyanezen időszakához képest – foglalja össze Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatósági elnöke. – Különösen örömteli az a tény, hogy Hollandia, Németország legfontosabb küldőpiaca ismét növekedést mutat. A gazdasági nehézségek miatti 2013-as csökkenés után a szomszédos ország idén április végéig ismét 1,6 százalékos növekedést generált az előző évhez képest.”

Az első tíz legfontosabb európai piac közül az év első négy hónapjában Svájc (plusz 6,4 százalék), Ausztria (plusz 6,2 százalék), Dánia (plusz 8,3 százalék) és Lengyelország (plusz 11,4 százalék) generált átlagon felüli növekedést.

A balkáni régió országai erőteljes fejlődést mutatnak

A délkelet-európai nagy potenciállal rendelkező piacok átlagon felüli, kétszámjegyű növekedéssel járultak hozzá az idei év első négy hónapjának kiváló eredményéhez: Romániából 220 ezer vendégéjszakát (plusz 16,3 százalék), Bulgáriából kereken 84 ezer vendégéjszakát (plusz 25,5 százalék) és Horvátországból több mint 60 ezer vendégéjszakát (plusz 36,5 százalék) jelentettek.

Tengeren túli piacok erőteljes ázsiai impulzussal

A tengeren túli piacok közül Ázsia összesítetten 11,6 százalékos növekedéssel az idei év első négy hónapjában különösen erőteljes fejlődést mutat. Kína 510 ezer vendégéjszakával (plusz 18,6 százalék) lassan felzárkózik az tíz legfontosabb európai piachoz. A fejlődési listát továbbra is a Golf-öböl arab államai vezetik 27,4 százalékos növekedéssel és 394 ezer vendégéjszakával.

A magyar utazók körében továbbra is népszerű Németország

Stabilan tartja magát a második helyen Németország – mint legkedveltebb úticél.

A magyar utazók körében a Németországba irányuló utazások célja még mindíg elsősorban Bajorország, Baden-Würtenberg és Észak-Rajna –Westfália tartományokban található. A legdinamikusabb fejlődést az utóbbi tartomány mutatja 12,6%-os növekedéssel.

A „Német-Duna“ egyes szakaszai különleges kikapcsolódási, sportolási  lehetőségeket biztosítanak a magyar turistáknak.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2014-es kiemelt témájaként szereplő, nagy népszerűségnek örvendő UNESCO világörökségi helyszínek - melyből összesen 38 található Németországban, a magyorok úticéljai között is előkelő helyet foglalnak el.

 

Fotó: DZT Rainer Kiedrowski

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk