Híres fotóriporterek érkeznek a Capa Központba

Híres fotóriporterek érkeznek a Capa Központba

Híres fotóriporterek érkeznek a Capa Központba

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: ?

 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya meghirdette a 38. Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra első sorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársainak jelentkezését várták december 31-ig.

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléje. A pályamunkákat a kiíró által felkért zsűri, előzsűrizés után, bírálja el 2020. január 24-26. között. A zsűri két tagja, Ron Haviv és João Silva tart előadást a Capa Központban. A fotóriporterek beszélnek munkásságukról, főként a háborúban, illetve konfliktuszónában történő fényképezésről.

Időpont: 2020.01.24. péntek, 19.00

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ (1065 Budapest, Nagymező u. 8.)

Ron Haviv Emmy-díjra jelölt fotóriporter, a New York-i székhelyű VII Photo Agency alapító tagja, dokumentarista fotográfus. Az elmúlt harminc évben több mint huszonöt háborús övezetben fényképezett és több mint száz országban dolgozott. A háborús fotográfia mellett főként az emberi jogi témák feldolgozása jellemzi munkásságát. Képei a Louvre, az ENSZ, a The Houston Museum of Fine Arts és a George Eastman House mellett számos magángyűjteményben is megtalálhatók.

 

 

 

 

 João Silva portugál születésű, a Dél-afrikai Köztársaságban élő, háborús fotóriporter. A Bang Bang Club egyetlen ma is aktív tagja. Pályafutása során főként Afrikában, a Balkánon, Oroszországban és a Közel-Keleten dolgozott. 2010-ben, Afganisztánban, az amerikai hadsereg egy akcióját követve taposóaknára lépett és mindkét lábát térdből elvesztette. 2011. decemberében visszatért Johannesburgba és azóta is a New York Times fotóriportereként dolgozik.

 A Pályázat anyagából kiállítás és Az év fotói címmel kétnyelvű könyv készül.

A kiállítás 2020. április 16-án nyílik meg Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

 

2020-01-23« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk