Varázslatos Magyarország - Természetfotó kiállítás a Vajdahunyadvárban

Varázslatos Magyarország - Természetfotó kiállítás a Vajdahunyadvárban

Varázslatos Magyarország - Természetfotó kiállítás a Vajdahunyadvárban

 

 

Szerző: Vrábel Ilona Éva

Fotó: Szabó Csaba

 

A Varázslatos Magyarország fotópályázatra változatos témákban lehetett nevezni a tájképektől az állatok viselkedését bemutató képeken át egészen az absztrakt ábrázolásig.

 

Gyönyörű tájak, és az állatok mindennapi életéről elkapott pillanatok. Művészien sikerült fényképekkel találkozhatnak a látogatók a Varázslatos Magyarország  kiállításon.

 

Varázslatos Magyarország (VM) a magyar természetfotózás és egyúttal a hazai nemzeti parkok népszerűsítésére indított kezdeményezés, ami 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy arra biztasson mindenkit: menjenek ki a természetbe fényképezőgéppel, és örökítsék meg az ország nemzeti parkjainak szépségeit, kapják lencsevégre az ott élő növény- és állatfajokat. A felhívásra bárki nevezhetett, a profi természetfotósok mellett számos kezdő és haladó fényképész is elküldte fényképeit. Az egy éven át tartó VM fotópályázatra változatos témákban lehet nevezni a tájképektől az állatok viselkedését bemutató képeken át egészen az absztrakt ábrázolásig. Tavaly 150 pályázó 3231 fotót küldött be a pályázatra.

 

A  legszebb alkotásokat a VM prémium fotónyomatok formájában nagyszabású kiállításon, új helyszínen mutatja most be a közönségnek. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Varázslatos Magyarország együttműködésének eredményeként 2020-ban először a Mezőgazdasági Múzeum üvegkupolás termében tekinthetők meg a nyertes képek. 

A 2019-es győztes képek bemutatásával a múzeum is hozzájárul ahhoz a kezdeményezéshez, hogy gyönyörködtessen, de egyben fel is hívja a figyelmet természeti kincseinkre és megóvásuk rendkívüli fontosságára. 

Magyarország szépségéről, természeti környezetünkről, nemzeti parkjaink különleges világáról készült több száz fotó először a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, majd a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, és a Magyar Természettudományi Múzeumban lesz megtekinthető.

 

 

 

A díjazottak

Az éves összesített ranglista első három helyezettje:

 1. Potyó Imre
  2. Daróczi Csaba
  3. Litauszki Tibor
   

A Varázslatos Magyarország természeti szépségei kategóriában:

 1. Kaszás Gergő
  2. Ravasz Balázs
  3. Litauszki Tibor
   

A Varázslatos Magyarország madarai kategóriában:

 1. Marsó Vilmos
  2. Szakolczai Krisztina
  3Dósa László
   

A Varázslatos Magyarország egyéb állatai kategóriában:

 1. Potyó Imre
  2. Micskó Zoltán
  3. Daróczi Csaba
   

A Varázslatos Magyarország kompakt szemszögből kategóriában:

 1. Németh Ferenc
  2. Bóta István
  3. Koncz-Bisztricz Tamás
   

Mozgásban a természet kategóriában:

 1. Daróczi Csaba
  2. Németh Ferenc
  3. Koncz-Bisztricz Tamás
   

Képek a nagyvilágból kategóriában:

1, Szakolczai Krisztina
2. Szabó Irma
3. Marchhart Pál

2020-06-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk