A missziós zarándokok számára vonatokat indít a MÁV-START.

A missziós zarándokok számára vonatokat indít a MÁV-START.

A missziós zarándokok számára vonatokat indít a MÁV-START.

 

 

Szerző/Fotók: Barna Judit

 

2020-ban újra robognak a zarándokvonatok a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésének keretében. Különleges élményeket, rendhagyó programokat ígérnek most is az Erdélybe, Lengyelországba és Bosznia-Hercegovinába induló különvonatok. A ma már hagyományos, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló Boldogasszony vonat és a lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna vonat, mellettük a hercegovinai Medjugorjéba is indul a Béke királynőjéhez zarándoklat.

Dr. Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hangsúlyozta, hogy nem csak a Kárpát-medencében élőket szólítja meg a felhívás, hiszen távoli országokból is évek óta érkeznek utasok.

Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi kapcsolatokért és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a határon túlról, a gyermekvédelemből, és a diaszpórából is vesznek részt fiatalok a zarándoklatokon.

 

Dr. Kormányos László, a MÁV-START Zrt.

 

 

 

vezérigazgatója fontos feladatnak tartja a vasúttársaság szolgáltatását, azt, hogy a vonatok indításával a magyarlakta területekre szállítja el a zarándokokat. 2020-ban még készülnek az Erzsébet táborokba, az Eucharisztikus kongresszusra, és a diákok nyelvi képzéseire eljuttatni az utasokat.

 

Budai László, a Misszió

 

 

 

Tours ügyvezetője kiemelte: idén 10. éve, hogy Czestochowába indulnak a zarándokcsoportok. A szervezők az utazások alatt vonatrádióval, közös programokkal és mozgóbüfé szolgáltatásokkal is várják majd a résztvevőket. A számtalan helyről érkező imakérések teljesítését webkamerán keresztül tudják majd nyomon követni, akik nem tudnak személyesen részt venni a zarándoklatokon. Az út folyamán – akik ezt igénylik - csendes vonatfülkékbe vonulhatnak el, ahol felkészülhetnek a zarándokhellyel való találkozásra.

Az utazási iroda vezetője felhívta a figyelmet az idei további programjaikra is, kiemelte: az öt Szentföldi Zarándoklatot, a portugál, a baltikumi, a francia, az olasz egy hetes útjaikat, valamint a közeli vidékekre szervezett egy napos zarándoklatokat.

 

2019-ben a MÁV-START 61 db különvonatot közlekedtetett, 11 543 belföldi és 241 nemzetközi csoport utazásában közreműködött, az így elszállított utasok száma meghaladta a 1,2 millió főt – ­számolt be róla a MÁV-START vezérigazgató-helyettese.

 

2020-01-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk