A Gróf Széchenyi család Alapítvány adománygyűjtési évet indít

A Gróf Széchenyi család Alapítvány adománygyűjtési évet indít

A Gróf Széchenyi család Alapítvány adománygyűjtési évet indít

 

 

            Sajtótájékoztatóval nyitották meg a támogatás első napját a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár helyszínén a Széchényi család által létrehozott alapítvány képviselői, valamint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője részvételével december 14-én. Az ünnepélyes megnyitón Tisza Attila, a szervezet titkára ismertette a 2013-ban létrehozott alapítvány eddigi munkáját és jövő évi terveit. Utóbbiak között szerepel pályázat, amely óvodáskortól felnőttekig mindenkit biztat arra, hogy írjon arról, „Ha én Széchényi lehetnék”, milyen terveket, ötleteket valósítanék meg, a nemzet javára. További tervük egy Biblia park létrehozása.

            Széchenyi Tímea kuratóriumi elnök arról beszélt, a mostani, egy éven keresztül nyitott jótékonysági adománygyűjtés célja a Budai Gyermekkórház Epilepszia-neurológiai szakambulanciája felszerelésének megújítása.

            A megvásárolni kívánt orvosi eszköz egy video felvevő és leletező monitoring készülék, amelyből jelenleg mindössze egy darab, elavult áll rendelkezésre. Ezzel a gyermeket helyben megvizsgálva lehetővé válna a tájékozódás, hogy milyen irányban kell tovább vizsgálni a kis pacienst. A műszer ára 8 millió 102.600 forint. Szabó Nóra neurológus elmondta, napjainkban minden 100 gyermekből egy epilepsziás, éppen ezért fontos a korszerű és jó minőségű vizsgálati eszközök megléte.

 

 

            Megjelent a tájékoztatón az adománygyűjtés kiemelt támogatója, Mónus József harci íjász és távlövő hatszoros világbajnok, huszonötszörös világrekorder és 189 aranyérem címvédője. Egy íjat ajánlott fel árverésre, amellyel 100 ezernél több lövést teljesített, és amelyet ő készített. Az árverés időpontját később ismertetik.

Az Alapítvány adományozási számlaszáma: OTP Bank 11713081-20013530

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna          

2018-12-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk