A vízi és kerékpáros turizmusért a Kis- és a Mosoni Dunánál

A vízi és kerékpáros turizmusért a Kis- és a Mosoni Dunánál

A vízi és kerékpáros turizmusért a Kis- és a Mosoni Dunánál

                             Fotó: Csallóköz - Szigetköz közös ökoturisztikai desztináció branding

 

            A Duna egyre fontosabb szerepet tölt be mind az államközi kapcsolatokban, mind a turizmusban. Egyre több szegmensben kívánják a partja melletti országok és az ottani települések kiszolgálni a vendégeket, az ökoturizmus, vagy éppen a történelem iránt érdeklődőket.

            Most határon átnyúló projekt keretében kívánják a szlovák és magyar partnerek a Kis- és Mosoni Duna által határolt, egyedülálló szépségű természet vizes és kerékpáros élményeit összekapcsolni. A Bike & Boat elnevezésű Interreg V-A projektben Magyarország részéről Mosonmagyaróvár koordinálásával 25 hazai település vesz részt. Mindkét oldal partnerei az elmúlt napokban Lipóton háromnapos tanulmányút és workshop keretében egyeztették az ökoturisztikai desztináció egységes brand-ként való pozicionálásának feladatait. A márkaépítést mindkét országban turisztikai és marketing szakemberek segítik. Egyelőre nem született döntés a márkanévről; felmerült a Szárazföldi Duna-delta, a Duna szív, a Tündérek földje, mint elnevezés, ám nehezíti a helyzetet, hogy a márkaelemeknek nemcsak szlovák és magyar területen, de Csehországban, Ausztriában, Németországban is, mint küldő országokban, meg kell tudni szólítani a célcsoportokat.

            A tanácskozás alatt Mosonmagyaróvár önkormányzati képviselői bemutattak néhány egyedi attrakciónak számító turisztikai terméket és szigetközi programlehetőséget a Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyékből érkezett partnereknek. A résztvevők ellátogattak a Pisztráng Kör egyesület dunaszigeti ökoparkjába, és a Mosonmagyaróvárt behálózó vízrendszeren keresztül fedezték fel a várost.

            A projekt teljes költségvetése közel 3 millió euró, ez hozzájárul a Duna-menti határrégió vonzerejének és látogatószámának növeléséhez a folyó szlovák és magyar oldalán egyaránt. Ennek keretében a Szigetköz 25 településén már idén ősszel megkezdődik a viziturizmust támogató ki- és beszállóhelyek kivitelezése.

Írta: Dr. Hajós Anna

2018-07-27« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk