Aktív pihenésre bíztatott az Utazás Kiállítás

Aktív pihenésre bíztatott az Utazás Kiállítás

Aktív pihenésre bíztatott az Utazás Kiállítás

 

 

Európa legnagyobb utazási kiállításától, az ITB Berlintől (Internationale Tourismus-Börse) kezdve a hazai Utazás Kiállításig a világ számos országában tél végén rendezik meg az utazási irodák, turisztikai desztinációk felvonulását.  Szebbnél szebb kiállító csarnokokban, impozáns díszletekkel, szórakoztató elemekkel, érdekes előadásokkal, gasztronómiával szinte már show jellegűek a 3-4 napos rendezvények.

Az Utazás Kiállításról szóló képes beszámoló - honlapunk neve után- egyértelműen ezzel a címmel jelentkezik: aktív pihenés. Miért is?

Látogassunk el a Hungexpo „A” pavilonjába és fotókkal illusztráljuk a számtalan aktív nyaralási lehetőséget, aktív kikapcsolódást, aktív túrázást nyújtó kínálatot. Földön, vízen és levegőben utazhatunk idén is a legváltozatosabb járművekkel, no meg a lábunkkal.

 

 

2019 februárjában 30 országból 300 kiállító bemutatta a nyomdákból frissen érkezett katalógusát, amit pultok mögött álló szakemberek jó szívvel ajánlgattak, osztogattak. A praktikus vásárlátogatók gurulós kisbőrönddel járták végig a standokat, mondván, hogy otthon, a fotelben kényelmesen átlapozzák őket. Többen másnap visszatértek és akár már le is köthették a helyszíni kedvezménnyel a kiválasztott utazásukat, ami lehetett a külföldi díszvendég Algéria, vagy a hazai díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét, vagy a kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

 

 

A legnagyobb megyénk bemutatta a hajósi pincesort, a bugaci pusztát, a bajai Duna-partot, a félegyházi fürdőt, a kecskeméti Cifrapalotát, a bajai halászlét, az alföldi borokat és a kecskeméti barackpálinkát, sokszínűségével csalogatva az utazókat.

A pavilon közepén a látogató a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ interaktív élményeket kínáló standot sétálhatta körbe, Budapest Európa Sportfővárosa cím apropóján.

 

 

Ha valaki melegebb éghajlatra vágyik, akkor számára az Afrika Expo nyújtott egzotikus utazásokat. A szépen elrendezett kézműves ékszerekből vásárfia is kapható volt.

 

 

Belülről is megtekinthették az érdeklődők a nyaralóhajózási programban vásárolt húsz hajóból az elsőt, egy Nicols Estivale Octo típusú 8 férőhelyes hajót, ami már idén nyáron bérelhető a Tiszán.

 

 

A hajózó társaság kerékpáron is eljuthat Panyolára, a Tisza és a Szamos között elterülő településre, ahol megkóstolhatják a jó kis szilvapálinkát.

 

 

Kiemelt érdeklődés mellett Európa 2023 évre megválasztott fővárosa, Veszprém is bemutatkozott, de a Balaton régióit kínáló standon is kapkodták a prospektusokat.

 

 

A kiállítás idején rendezték a Járatlan Utakon Fesztivált, Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvényét. Ezen 60 előadást, workshopot és kerekasztal-beszélgetést tartottak az aktív turizmus, a környezettudatosság és a fenntartható turizmus témákban.

A programok közül kiemelkedett a már tavaly is népszerűnek bizonyult Aktív sziget, amelyen a látogatók virtuális segítséggel járhatták be az ország legszebb tájait.

Írta: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2019-02-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk