Albániától Zimbabweig a Haris Travel Clubbal

Albániától Zimbabweig a Haris Travel Clubbal

Albániától Zimbabweig a Haris Travel Clubbal

 

 

Az utazási irodák készülnek a négy napos nagy megmérettetésre, az Utazás Kiállításra, ahol bemutatják az idei bel-és külföldi kínálataikat, kiteszik a standokra az útjaikat ajánló, színes összeállításaikat. Ezt teszi majd a Haris Travel Club is február 21-én a Hungexpon.

A Haris Ernő a 25 éves jubileumát ünneplő cég tulajdonosa a friss katalógust egy napsütéses szombaton mutatta be hagyományos, immár a 20. kiránduláson, a Reneszánsz Királyi Lakomán résztvevőknek. Az iroda idén is számos új utat kínál a nagyobb részt törzsutas ügyfeleinek, akik első állomásként a Belvárosi Plébániatemplomban orgonakoncertet hallgattak meg, majd egy rövid dunai sétahajó kirándulás során élvezhették a főváros part menti nevezetességeinek látványát.

 

 

Az idei év is tartogat jubileumokat, mondta Haris Ernő a buszon Esztergom felé, felidézve az elmúlt 40 esztendőt. A tulajdonos 1978-ban vett először a kezébe az utasai vezetésére mikrofont, majd 1994 őszén megalapította családi vállalkozását. Időközben a cég egyre több kontinensre szervezett utakat, amelyen ma már sok megbízható, ügyes és lelkes munkatársuk dolgozik. Nekik is köszönhetik, hogy mára meghatározó szerepük lett a magyar idegenforgalmi piacon, és egyre újabb desztinációkat tudnak ajánlanak a több éve kitartó törzsutasaiknak.

A 2019-es nyári-őszi kínálat az eddiginél is többféle utazási lehetőséget ajánl a brit szigetekre. Bár évek óta utaztatnak Skóciába, Walesbe és Írországba, az új Brit Oroszlán, a Walesi bárdok, és a Skócia és a Hebridák szigetei nevet viselő utak különösen izgalmasnak ígérkeznek Nagy-Britannia látnivalói közül.

 

 

Ami Európát illeti, a német-római császárság városait magában foglaló körút felér egy több napos történelmi kurzussal, de Albánia kevésbé ismert tengerpartja és Sisi királyné nyári rezidenciájára, Korfura hajózó szigettúra is népszerű. Az Adria gyönyörű partjait érinti több olasz út, a fürdőzésre csábító Lido di Jesolótól, egészen le délre, a 4 világörökség helyszínig, Szicíliáig.

A volt ázsiai szovjet tagköztársaságok sem számítanak ma már elzárt területnek, sőt, a világ legfuturisztikusabb külsejű fővárosai találhatók errefelé, mint Kazahsztán fővárosa, Asztana.  Az Üzbegisztánnal és Türkmenisztánnak összekapcsolt Sejtelmes selyemút nevű májusi körút már betelt, ugyanígy a világ vérkeringésébe bekapcsolódott több ezer éves múltú országok, mint Örményország, Grúzia, vagy Azerbajdzsán körutak monumentális építészeti emlékei is egyre látogatottabbak.

Ázsia különleges élményt kínál a Kelet-India és Bhután utakra jelentkezőknek, a csemegére vágyó érdeklődőknek. Utóbbi a világ egyik prémium turisztikai desztinációja. Belső repülőgéppel és busszal indul körutazás Az Indiai Himalája Vidékén című programra, amelyben fakultatív megmászható a 2800 méter magas Sonamarg, kirándulások lesznek vízesésekhez, kolostorokba, városnézés a Taj Mahalnál, Jaipurban, és még sok csodálatos vidékre is mehet a csoport.

 

 

Afrikát általában nem elsőre választják a turisták, de Európát magán utazásokon már jól ismerő, másra kíváncsi fiatalok Etiópiába is elmehetnek az Abesszína történelmi emlékei nyomán nevű novemberi tíz naposra, vagy a paradicsomi Seychelle-szigetekre bécsi átszállással. A kontinens déli országaiban Zimbabweben, Zambiában, Botswanaban az utazó megnézheti a Viktória-vízesés, és a Jóreménység fok felülmúlhatatlan szépségeit.

Teljesen új a titokzatos nyolcadik kontinens: Madagaszkár & Mauritius. A 17 napos utat a trópusi éghajlatú vidéken a tapasztaltabb turistáknak ajánlja az iroda.

Távolabbi úti cél lehet Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr, Kína, Kuba és az Egyesült Államok. Az USA négy napos nyugati parti és a 14 napos keleti parti utazásai mellett a kettő kombinációja is megtalálható augusztusban a Harisnál. Családok számára kedvező a Fenséges Alaszka kanadai körutazás és hajóút grandiózus programja a nyári, iskolai szünetben.

 

 

Haris Richárd a nyári-őszi ajánlatok után az előkészületben lévő következő útjaikból kiemelte az Olaszországi gasztrotúra és az új változatú Trópusi Tájakon nevű összeállításokat.

Az esztergomi Bazilika és Keresztény Múzeum kincsei után a visegrádi Renaissance Étterem következett a Haris Travel Club hagyományos kirándulásán.

Írta: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2019-02-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk