Balatoni KÖR GasztroPiknik: Kóstold körbe térkép

Balatoni KÖR GasztroPiknik: Kóstold körbe térkép

Balatoni KÖR GasztroPiknik: Kóstold körbe térkép

 

 

Eindult a Balat első télen-nyáron közlekedő személyhajója, a Luszi, amely a BL Yacht Clubnál állomásozik majd – ezt a 2018-19-es GasztroPiknik sorozat hatodik, egyben zárórendezvényén, május 10-én délután a  Szántód - Tihany kompon mintegy 200 vendég előtt jelentette be Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke.

 

 

A Tihany és Szántód között közlekedő kompon mintegy nyolc étterem, tizenegy borászat, kávézó, cukrászda és pálinkafőzde kínálta  ételeit, italait, volt rákócz túrós, füstölt marhahús, kávé, az orgonakrémleves és a rizlingtorta pultja előtt is sorban álltak.

Tóth Balázs,

 

 

a Balatoni KÖR alelnöke üdvözlő beszédében azt hangúlyozta, hogy fontos, hogy összefogjanak és ne versengjenek egymással a tó körül működő egész évben nyitvatartó szolgáltatók.

A Balatoni KÖR új térképét,

 

 

a Kóstold körbe kiadványt is ebből az alkalomból mutatták be. A most megjelent kiadvány a harmadik a sorban, segítségével könnyedén tájékozódhatunk a tó körüli, egész évben nyitva tartó borozókról, kávézókról, cukrászdákról, éttermekről, vendégátóhelyekről.

A Kóstold körbe térképben ötvenegy, a tó gasztronómiailag meghatározó helye mutatkozott be, ennek segítségével könnyen felfedezhetik a nyitva tartó vendéglátóhelyeket. Ezeken kívül különböző programokat is felsorolnak, számítva arra az igényre, amely már évek óta az őszi-téli-tavaszi hónapok rendezvényeire is megmutatkozik.

Ez utóbbit erőstette meg Istvándy Gergely

 

 

is, akinek számtalan jó bora közül a Golgota aratott nagy sikert a hölgyek körében.

- Úgy látom, hogy hosszabbodik a balatoni szezon, és egyre több vendéglátóhely dönt úgy, hogy a szezon után is, akár egész évben nyitott kapukkal várja a vendégeket. Különösen jó dolog azt látni, hogy a kulturált borozgatás közben az emberek egyre többen beszélgetnek egymással, eszmét cserélnek arról, melyik bort milyennek találták, és hol lehet finomakat enni akár novemberben is.

Laposa Bence,

 

 

 

a Balatoni KÖR elnöke azt ígérte, hogy az eddig nagyon sikeres Gasztropiknik sorozat ősszel folytatódik tovább, hogy minél többen ismerjék meg a balatoni vendéglátást, céljuk, hogy a tó környékén megtermelt áruk és élelmiszerek helyben keljenek el és hasznosuljanak.

A húsz legismertebb balatoni borász és vendéglátós 2014. március 21-én  alapította meg a Balatoni KÖR-t,

 

 

amely a tóhoz tartozó 3 megyét és 6 borvidéket összefoglaló egyesület. Tagjai között van helyi étterem, cukrászda, borbár és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így jó szívvel ajánlják egymást is. Tagjaik, a minőségi borászat és gasztronómia olyan képviselői, akik egész évben nyitva tartanak és várják vendégeiket

Írta/Fotók: Bódi Ágnes

2019-05-13« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk