Benczúr Emese: Let it be

Benczúr Emese: Let it be

Benczúr Emese: Let it be

 

 

            Let it be, azaz hadd legyen a címe Benczúr Emese debreceni, MODEM-beli kiállításának. Ez a Ledes vészvillogókból álló fényinstalláció fogadja a látogatót a belépéskor. Aki, - mint én – eddig nem ismerte a művész alkotásait, valóban rácsodálkozik a másfél évtized munkáiból összeállított válogatásra.

            A Munkácsy Mihály díjas Benczúr Emese az ismertető szerint festő szakon végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, ám ezek a kiállított műtárgyak nem tartoznak a hagyományos, megszokott munkák közé. Játékok ezek az installációk, egyszerre velünk, az élettel, és talán saját magával a művésszel is. Messziről elvarázsol a fény, benne a további fényjátékkal, közelről pedig az alkotórészek késztetnek nevetésre, kicsit meghökkentve. Van olyan – hogy úgy mondjam, igazi „fény-kép”, - amely apró cukorka papírokból áll össze, a másik pedig a sörös dobozok lepattintós nyitójából alakul. Messziről ezek csodálatra késztetnek a látvánnyal, közelről pedig felvidámítanak. Bármelyik szálloda halljában fantasztikus sikerük lenne. Így a „Ragyogj” címet viselő, rétegelt lemezből, arany és ezüstláncokból álló, a Magyar Nemzeti Múzeum tulajdonában lévő installációnak is.

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2018-10-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk