Budavári Palotakoncertek augusztusban az Oroszlános udvarban

Budavári Palotakoncertek augusztusban az Oroszlános udvarban

Budavári Palotakoncertek augusztusban az Oroszlános udvarban

 Fotó: Nász Nikolett 

 

Az Elemi szenvedélyek címet kapja idén a hagyománnyá vált Budavári Palotakoncertek gálaműsora.  A népszerű gálaest Magyarország nagy sikere, hiszen az operett műfaját - mint hungarikumot-  nemcsak a hazai, hanem a közép-európai figyelem középpontjába is helyezi. 

Nacsa Olivér a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Budavári Palotakoncertekről az elmúlt években gazdag hang- és képanyag született a Magyar Televíziónak köszönhetően. Az MTV idén is rögzíti az estet, és hagyományosan augusztus 20-án, az állami ünnepségsorozat záró programjaként tűzi műsorra.

Dr. Vadász Dániel, a Budavári Palotakoncertek producere hangsúlyozta, hogy előadás az ország határait is átlépve Bécsben, Triesztben, Belgiumban, Japánban is bemutatkozott, így várhatóan a világon mindenhol figyelemmel követik a gálaműsort.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója az Oroszlános udvar eleganciáját tartja a katarzis garanciájának. Az immár hagyománnyá vált Palotakoncertek helyszíne, a Budavári Palota Oroszlános udvara talán a legelegánsabb helyszín arra, hogy azt az élményt, amit a Budapesti Operettszínház gyönyörű épületében estéről estére élvez a közönség, megélhesse egy csodás szabadtéri koncerten is. Idén az operett gyöngyszemei és a gyönyörű balettszámok mellett elementáris erővel hatni tudó népzenével, néptánccal is szórakoztatja a közönséget a Palotakoncert két napja.

Bori Tamás, az idei gálaestek rendezője az Elemi szenvedélyek címet szánta a rendezvénynek, jelezvén, hogy négy fő elem köré szervezik azt. Mint hangsúlyozta, ezzel a rendezvénnyel komoly lépéseket tettek afelé, hogy az operett elfoglalja az őt megillető helyet.

Pfeiffer Gyula, az intézmény főzeneigazgatója, aki a koncertek zenei anyagát összeállította és a Budapesti Operettszínház Szimfonikus Zenekarát vezényli, pozitívumnak tartja, hogy nemcsak a Budapesti Operettszínház Balettkara, hanem a Fitos Dezső Társulat táncosai is közreműködnek. A néptánc műfajának jeles képviselői vállalták a felkérést, ezzel is színesítve a műsort.

 

A Budavári Palotakoncerteket augusztus 2-án és 3-án láthatja a közönség.

Fellépők: Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Laki Péter, Peller Károly, Vadász Zsolt, illetve a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató nyerteseként is megismert Ninh Duc Hoang Long és a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny fiatal tehetségei, Faragó Alexandra és Dénes Viktor.

Közreműködik a Fitos Dezső Társulat, valamint a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara, vezényel Pfeiffer Gyula, rendező Bori Tamás.

Írta: Barna Judit

2019-06-17« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk