Búvárkodás, nyelvtanulás, esküvő

Búvárkodás, nyelvtanulás, esküvő

Búvárkodás, nyelvtanulás, esküvő

 

A szigetország idegenforgalma az EU elnökség évében is rekordokat döntögetett. 2017. november végéig bezárólag a 2016-os évhez képest 15,7%-kal több, azaz több mint 2,1 millió érkezést regisztráltak, ami Málta összlakosságához -  400.000 fő - képest elég jelentős.

November végéig kicsivel több, mint 26 ezer magyar utazott Máltára, ami mintegy 27%-os növekedést jelent az előző év november végihez képest. Sokan utaznak Magyarországról Máltára munkavállalási, letelepedési céllal is, de a növekedésben jelentősebb mértékű a turisták száma. Idén pedig Valletta lett (a hollandiai Leeuwarden-nel együtt) Európa Kulturális Fővárosa, így szinte garantált, hogy a szigetország népszerűsége és látogatottsága tovább növekszik.

Máltának különleges vonzerői vannak, ezek közül kiemelkedik a tenger és a búvárkodás, ez is szerepet játszik a magyarok élénken növekvő kiutazási kedvében. Ugyanakkor a szigetország régészeti és természeti egzotikumokkal kecsegtet, biztonságos, romantikus, európai színvonalú, higiéniájú úti cél.

Érdekesség, hogy mind többen választják esküvői helyszínnek Máltát, ahol adott a kellemes napsütéses idő, a romantikus tengerpart és a legkülönfélébb szintű szállodák is, amelyek közül sokan kifejezetten erre rendezkedtek be. Számos nagyobb gyerekkel érkező család az angol nyelvtanfolyamok iránt érdeklődik, amelyik szintén jellegzetes vonzereje az országnak.

Speciális célcsoportot képeznek a jazz imádók: a jazz és Málta immár 25 éve összekapcsolódnak. A jazzfesztiválok idekén az egyébként is népszerű turistacélpontra ilyenkor a szokásosnál is többen érkeznek, főleg jazzrajongók.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal Hangya Edina

2018-01-19« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk