Cote d’Azur 2018

Cote d’Azur 2018

Cote d’Azur 2018

 

            Speciális Cote d’Azur workshop érkezett Budapestre március 6-án, hogy a terület 12 francia turisztikai szolgáltatója a sajtónak és az utazási irodák képviselőinek bemutassa kínálatát. Mint Sandrine Carsalade a Francia Regionális Idegenforgalmi Hivatal képviseletében kérdéseinkre elmondta, évente 11 millió turista keresi fel a régiót, 50 százalékuk francia, 50 százalékuk pedig külföldi. Köztük negyvenezer a magyar. Érdekes, hogy az ideérkező turisták sorában 222 ezer látogatóval a kilencedik helyet az orosz vendégek foglalják el. Januárban ez a tengerpart Európa legnaposabb területe. Összességében 150 ezer ágy várja a turistákat, 46 százalékuk négy vagy ötcsillagos szállodában. Az átlagos ott tartózkodás ideje 6,3 nap.

            A régió kínálata igen széleskörű, sok kiemelkedően érdekes eseménnyel. Az idei évben áprilistól vásárolható a Cote d’Azur kártya, amely több mint 100 kiállításra, múzeumba, parkba nyújt egész évben kedvezményes belépési lehetőséget. Nyáron a szabadtéri programok, télen a síelés a legnépszerűbb, de ajánlják a környező vidék látogatását, a magaslati falvak szépséges látnivalóit. A régió szinte egy mini Franciaország, mondta Sandrine Carsalade, itt a folyami hajózáson kívül minden megtalálható. Van karnevál, jazzfesztivál, és minden könnyen megközelíthető. A nizzai repülőtérre a WizzAir telente heti két, nyáron három járatot közlekedtet.

            A kiemelt látnivalók között szerepel – miután élt itt – Picasso múzeuma Antibesben, a Matisse múzeum Nizzában. Vallauris és Nizza között utat építenek, amely összeköti a két települést és Picasso művei révén élete nyomát. Ez 2019-ben készül el.

            Különleges helyszín a Cannes-ból negyven perces hajóúttal megközelíthető Szent Honorat sziget, amelynek apátságában 30 szerzetes él. Étterem működik itt, valamint meg is lehet szállni, ám az ott alvást kérvényezni szükséges.

            A bemutatkozó szállodák között szerepelt az ötcsillagos, Saint Tropez-i La Messardiere, amely XIX. századi kastélyból lett hotel. Ez egyike a 24 legkülönlegesebb francia szállodának. 117 szoba és lakosztály, köztük több balkonnal vagy terasszal várja a vendégeket, fantasztikus kilátással a tengerre, a környékre, a kikötőre. Joél Rocha a ház képviseletében elmondta, egy éjszakára 340-től a főszezonban 2900 euróig szerepelnek az áraik. 24 órás szerviz, uszoda, kinti medence és természetesen Michelin csillagos séf gourmet étterme áll a vendégek szolgálatára.

            A Fragonard parfüm előállítása, múzeuma a közeli Grasse érdekessége. A település története egyúttal a parfüm története is. 1926-ban alapították a manufaktúrát, napjainkban ez a város az illat fővárosa. 2018-ban a görög és római időben szent növényként tisztelt verbéna, Vénusz füve áll a parfümkészítés középpontjában, számos további illattal fűszerezve. A múzeumban ismerkedni lehet a parfüm múltjával, saját illatkompozíciót lehet készíteni, és vásárolni az itt készült parfümből, kölniből, szappanból, testápolókból, a dekoratív Provence-i kínálatból. www.cotedazur-tourisme.com,

www.messardiere.com

Írta: Dr. Hajós Anna  

Fotó: messardiere.com/de/presse.php

2018-03-12« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk