Eger csodálatos térségébe hívják az utazókat

Eger csodálatos térségébe hívják az utazókat

Eger csodálatos térségébe hívják az utazókat

 

 

Szerző: Hegedűsné Majnár Márta

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

„Csodálatos város, csodálatos környék” címmel indított kampányt Magyarország kedvenc városa, Eger. A hevesi megyeszékhely azokat az aktív kikapcsolódást kedvelőket szeretné megszólítani, akik idén belföldi úticélt keresnek maguk-, vagy családjuk részére.

 

 

 

A koronavírus-járvány után fokozott érdeklődés mutatkozik a természeti célpontok iránt. Eger tökéletes választás azoknak, akik kerülni szeretnék a zsúfolt városi tereket, hiszen a település környékén számtalan lehetőség közül választhatnak.

 

 

 

Az Egerből pár perc utazással elérhető környékbeli ajánlatokat látványos képekkel mutatja be a város turisztikai szervezete. Az ajánlatok között olyan népszerű településeket találunk, mint a mesés fekvésű Noszvaj, Egerszalók, Szilvásvárad. Az ajánlatok Eger turisztikai honlapján, a visiteger.com-on tekinthetők meg.

 

 

 

A turisztikai szervezet javaslata szerint Egerben megszállva minden nap más és más irányba vehetjük utunkat, hegyre fel, völgybe le, tóhoz, forráshoz, erdei patakhoz kalandozva. Az estét pedig kellemes borozással tölthetjük a barokk belváros mesés utcáinak teraszain, vagy a Szépasszonyvölgy pincéinél.

Családosoknak elsősorban Noszvajt, Felsőtárkányt és Szilvásváradot ajánlják. Előbbiben a Meseút, középsőben az erdei kisvasút, utóbbiban pedig a kilátó, ősemberbarlang lehet a gyermekek kedvence.

 

 

 

Az aktív kikapcsolódást kedvelő pároknak és baráti társaságoknak a túrázás, és hegyi biciklizés lehet jó választás. Egerből északi és déli irányban is épített kerékpárút vezet ki, ahol biztonságosan tekerhetünk. A kerékpárút végét elérve pedig csak edzettségi szintünk szabhat határt, hogy milyen mélyen vágunk tovább neki a hegyeknek.

 

 

 

A szenioroknak és kisebb kihívások kedvelőinek Bélapátfalva, Szarvaskő és Egerszalók lehet jó választás. Páratlan műemléki kincseket, panorámapontokat és a világviszonylatban is különlegességnek számító Sódombot kereshetjük fel ilyen irányban útra kelve.

Ahogyan Eger, úgy a város környéke is megér legalább 4 nap tartózkodást. Válogassunk a lehetőségek között a visiteger.com oldalon.

 

2020-06-12« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk