Egyre több a turista Kambodzsában

Egyre több a turista Kambodzsában

Egyre több a turista Kambodzsában

 Fotó: Kambdzsa turizmus

           

            Az év első nyolc hónapjában csaknem 4 millió turista érkezett Kambodzsába. Az összes érkező látogató 32,4 százaléka kínai volt, számuk az előző év azonos időszakához képest 11,7 százalékkal nőtt. A második helyet a vietnámiak foglalták el 526.286 fővel.

            Angkor és Phom Penh után Sihanoukville az ország leglátogatottabb idegenforgalmi látványossága. A régióba több mint 1,3 millió turista érkezett az év első hat hónapjában. Ebből 290 ezer a belföldi, 84 ezer a kínai. Számuk 10 százalékos emelkedést jelez a tavalyi év hasonló időszakához képest – tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője. Az ország gazdag történelmi, kulturális és természeti értékekben. A számos új beruházás, repülőterek, szállodák, és a lendületes idegenforgalmi szakemberképzés mind nagyobb vonzerő. Tervezik például az audió idegenvezetést Angkor Watt történelmi helyszínén. Ez 14 nyelven lesz elérhető a turisták számára. Várhatóan a jövő évben megvalósul; a bevezetés hónapjában2.99 USD lesz a használati díja. Jelenleg a kialakító cég 30 ezer emberrel teszteli a rendszert.

            2020-ra már évi 7 millió turista fogadására számítanak – hangzott el az ország második Idegenforgalmi Vásárának sajtótájékoztatóján. A vásár sikertörténetnek bizonyult: 2000 szakmai látogató, 110 vevő és több mint húsz sajtótudósító vett részt, számuk lényegesen meghaladta a tavalyit. A kambodzsai idegenforgalmi szolgáltatók találkozhattak külföldi vevőkkel. Közülük 55 százalék Ázsiából, 34 százalék Európából, 7 százalék Észak-Amerikából, 3 százalék Ausztráliából és 1 százalék Dél-Amerikából érkezett. Sokan jöttek az Európai Unióból, Indiából, Mianmarból, Dél-Koreából, az USA-ból, a Fülöp szigetekről és Vietnámból – sorolta a vásár egyik szervezőjének, a Slikbooth Co.-nak az elnök vezérigazgatója, Om Pharin. A vásár másik szervezője a TTG Asia volt.

            Az esemény megnyitóján Kambodzsa idegenforgalmi minisztere is részt vett. Leszögezte, sokéves kemény munkával sikerült elérni, hogy országa az egyik leggyorsabban fejlődő idegenforgalmi célponttá váljon a dél-kelet ázsiai régióban. A sikeren felbuzdulva, már szervezik a jövő évi vásárt, amelynek a helyszíne Angkor lesz.

Írta: Dr. Hajós Anna

2018-10-31« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk