Erős összefogás Miskolc és környéke turizmusának újraindításáért

Erős összefogás Miskolc és környéke turizmusának újraindításáért

Erős összefogás Miskolc és környéke turizmusának újraindításáért

 Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

 

Szerző: Blaskó Krisztián 

Fotók: Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület

 

Új vezetőség segíti a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület tagjait a COVID19 utáni újraindulásban. A több mint 80 tagot, benne a Miskolc környéki települések önkormányzatait is magába foglaló egyesületnek tagjai Miskolc legjelentősebb szállodái és éttermei ugyanúgy, mint számos panzió és vendégház, valamint több attrakció is. Részben az elmúlt nyolc évi összehangolt, közös munka eredménye, hogy Miskolcon 2012 és 2019 között megduplázódott a vendégéjszakák száma ugyanúgy, mint az idegenforgalomból származó bevételek. Az egyesület új vezetősége a tagok kétharmadának a szavazatai alapján került megválasztásra, így erős felhatalmazással kezdi el a munkáját.

 

 

 

 

Az egyesület új elnöke az Avasi pincesoron található középkori étterem és történelmi pince, az Aranykorona Étterem tulajdonosa, Szendrei Mihály lett. Az elnökség tagjai a miskolctapolcai Fortuna Hotel tulajdonosa, Rejtőné Kovács Adrienn, az Uni-Hotel vezetője, Káelné Kovács Rita, a Dimenzió Borászat Kft és a Hetedhét pincészet  tulajdonosa, Kovácsné Drabant Katalin, valamint a térség önkormányzatainak képviselőjeként Hazadiné Szilvási Mária.

 

A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület a miskolci turisztikai szervezet egyik tulajdonosaként részt vett a 2014-es desztinációfejlesztési stratégia elkészítésében, valamint a most véglegesítés alatt álló turizmusfejlesztési stratégia véleményezésében is, legfontosabb szerepe azonban a hálózatos szolgáltatásfejlesztések kidolgozásában és megvalósításában, valamint a turisztikai szektor szereplői részéről az összefogás erősítésében volt. Kiemelt szerepet játszott a tagjain keresztül a Miskolcot újrapozícionáló Miskolci Mosolyprogram megvalósításában, amelyhez az egyesület legtöbb tagjának munkatársai önként csatlakoztak.

 

 

 

 

A koronavírus járvány idején sem tétlenkedett a szervezet, közel 30 tagjának segített vírusvédelmi eszközök beszerzésével. A járványt követően az egyesület legfontosabb célja a stratégiai partnerség erősítése a miskolci önkormányzattal, hiszen a turisztikai szolgáltatók azok, akiknél lecsapódnak a vendégigények és a vendégpanaszok egyaránt a városi kínálattal kapcsolatban, így a vezetőség első kézből szerzett tapasztalatok alapján tud javaslatokat tenni az ágazatot érintő fejlesztési igényekkel és a turisztikai infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban.

 

Szintén fontos cél a miskolci turisztikai szervezet, a MIDMAR Nonprofit Kft munkájának a segítése is. Az új vezetőség mindent megtesz a tagjai aktivizálásáért a most induló forgalomélénkítő kampány sikere érdekében, illetve bízik abban, hogy három év kihagyás után a miskolci komplex turisztikai minőségfejlesztési programot, a Miskolci Mosolyprogramot közös erővel indíthatják majd újra.

 

 

 

 

Miután az egyesületnek 13 Miskolc környéki önkormányzat is a tagja, az egyesület vezetősége kiemelten kezeli a Megyei Önkormányzattal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamarával való stratégiai partnerség kialakítását. Az önkormányzatokkal való együttműködés során elsősorban az aktív- és ökoturisztikai kínálat hálózatos fejlesztése a cél, az épülő kerékpárút hálózathoz kapcsolódó kiegészítő infrastruktúra elemek fejlesztésével, ezek összehangolásával, illetve a közös promóciós lehetőségek kialakításával.

2020-07-07« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk