Fedezd fel Nyugat-Szerbiát!

Fedezd fel Nyugat-Szerbiát!

Fedezd fel Nyugat-Szerbiát!

 

Déli szomszédunk, a 7 millió lakosú Szerbia rengeteg érdekes látnivalót és programot kínál az utazni vágyóknak, legyen szó a vajdasági síkságról, nyüzsgő nagyvárosokról, vagy a vadregényes Nyugat- Szerbia hegyvidékeiről. A hazai turisták többsége a közkedvelt utazási célpontokat részesíti előnyben, de keveset tudnak Szerbia kultúrájáról és a gasztronómiájáról. A nyári utazási szezon előtt az ország budapesti nagykövetségén hazai utazási irodáknak és újságíróknak bemutatták a régió természeti szépségeit, idegenforgalmi infrastruktúráját. Ma még viszonylag kevés magyar utazásszervező foglalkozik szerbiai kínálattal, ritka a kidolgozott tematikus út, ezért a marketing erősítése nagyon időszerű.

Rade Drobac nagykövet üdvözlő szavai után Bornemisza Miklós, a BKIK turisztikai tagozatának elnöke hangsúlyozta: örvendetes, hogy az elmúlt másfél évben megélénkült a két ország turisztikai kapcsolatfelvétele, összhangban a bővülő gazdasági együttműködéssel, azonban mindkét ország előnyére közös erőfeszítéssekkel még sokat lehet javítani.

A Magyar-Szerb Gazdasági Kamarától Török György kiemelte, hogy Szerbiának három repülőtere van, autóval sem nagyok a távolságok, közben épül egy korszerű autópálya, valamint fejlődik a vonatközlekedés. Nyugta-Szerbia turisztikai igazgatója szerint ezen a tájon főleg a hegyeké a főszerep, azonban több napos kiránduláskor, vagy hosszabb utazás alkalmával szükséges egy-két szállás az országban. A szolgáltatók készek a magyar turistákat fogadni nemcsak a négycsillagos hotelekben, hanem a falusi turizmus keretében 20 ezer ágyas privát panziókban is, és hamarosan ötcsillagos hotelje is lesz e régiónak.

Lovaglás, hegyi túrák, falusi turizmus, téli sportok, természetvédelmi területek, ritka állatfajták, templomok, várak, óriási fennsíkok, háborítatlan tisztavizű tavak, Zlatibor, Uzice és Golija szépségei – mindezzel megismerkedhettek a jelenlévők egy vetítettképes előadás keretében.

Az eseményen résztvevők ízelítőt kaphattak a táj kulináris érdekességeiből: kiváló pálinkák, sonkák, sajtok, hajdinából és kölesből készült, édes és sós töltött pitékre és rétesekre emlékeztető sütemények tartoznak egy tipikus szerb lakomához.

Írta: Barna Judit

Fotó: westserbia org / zlatibor

2018-05-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk