Főszerepben a fűszerek és a gyógynövények

Főszerepben a fűszerek és a gyógynövények

Főszerepben a fűszerek és a gyógynövények

 

 

Szerző: Elek Lenke

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Bizonyára sok ezren látogatnak el idén is a Magyar Ízek Utcája rendezvényeire, amely ezúttal is a Várkert Bazár előtti területet foglalja el. Augusztus 19. és 21. között ismét a kenyér lesz a főszereplő, valamint a győztes Országtorták.

Ahogyan a Magyar Pékszövetség hivatalos lapja hírül adja, 2020-ban a fűszerek és a gyógynövények lesznek a kiemelt témák. A Szent István napi kenyér kétféle liszt felhasználásával, hosszú érésű. hagyományos kovásszal készül majd. Még lehet nevezni a kenyérversenyre, június 18-ig. Két kategóriában mérhetik össze szaktudásukat a pékek, és a magyarok kenyere mellett a leginnovatívabb készítmény címért is versenyeznek a jelentkezők.

Az idei év különleges a Magyar Pékszövetség életében, ugyanis a szövetség 30 éves fennállását ünnepli, ebből az alkalomból külön programmal is készülnek a háromnapos ízparádéra.

A Várkert Bazár előtti utcában természetesen nemcsak kenyereket és tortaszeleteket kóstolhatunk majd, számos élelmiszerelőállító képviselteti magát a többi közt lekvárokkal, gyógynövény készítményekkel, húsipari termékekkel, gyümölcslevekkel, sajtokkal, kézműves sörökkel, borokkal, pálinkákkal.

 

2020-06-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk