Hahn Air, China Airlines és HAVAS bemutató a Benczúr Házban

Hahn Air, China Airlines és HAVAS bemutató a Benczúr Házban

Hahn Air, China Airlines és HAVAS bemutató a Benczúr Házban

 

            Több mint negyven utazási iroda és a sajtó részére tartott ismertetőt a Benczúr Házban a tajvani China Airlines magyarországi képviselete azokról az újdonságokról, amelyek elsősorban az európai piacot érintik. A tavalyi év jelentős pozitív változásokat hozott a légitársaság európai vonalhálózatában. Megszűntek az eddigi Bangkokon és Delhin keresztüli leszállások, és a heti 22 járat non-stop közlekedik Európa és Tajvan között. A magyar utasok számára különösen fontos, hogy a legnépszerűbb, mert könnyen elérhető, Bécsből induló járatok száma heti ötre emelkedett. Európából a magyar utasok Amszterdamon, Frankfurton, Rómán, Bécsen és Londonon keresztül repülhetnek közvetlenül a Kínai Köztársaságba, majd onnan további távol-keleti és ausztráliai, ázsiai célállomásokra. A londoni járat, amely 13 óra alatt teszi meg az utat a két főváros között, tavaly decemberben kezdte meg az üzemelést

            Az Európából induló járatok nagy része a világ legmodernebb utasszállítójával, az AIRBUS-350-900-zal közlekedik. Frankfurtból Boeing 777-ek bonyolítják a forgalmat.

            Tajpejből közvetlen az összeköttetés Indonéziába – Bali, Jakarta, Surabaya -, Vietnámba – Saigon, Hanoi -, Malajziába, Szingapúrba, Hong Kongba, a Fülöp-szigetekre, Kambodzsába, Mianmarba, Dél-Koreába – Szöul, Pusan -, valamint Kína 27, Japán 14 városába. Népszerűek az Ausztráliába – Melbourne, Brisbane, Sydney- és az Új-Zélandra – Auckland, Christchurch – közlekedő járatok. Tavaly decembertől a Tajpej és Sydney közötti járatok számát napi kettőre emelték. Aki a tajvani fővárost szeretné megismerni, választhatja a hosszabb átszállási időt, így lehetősége van a légitársaság által biztosított ingyenes városnézésre. Magyar útlevéllel vízum nélkül léphetnek be az utasok a Kínai Köztársaság területére. Tajpejen keresztül eljuthatnak olyan, kuriózumnak számító célállomásokra, mint Guam, Koror, valamint Hawaii. A légitársaság piaci árai igen kedvezőek.

            Államközi egyezmény keretében 100-100 magyar fiatal utazhat egy éves kint tartózkodásra, Tajvanra, vagy Új-Zélandra. A CI kedvező utazási lehetőségeket kínál a kiutazóknak és további tájékoztatást nyújt a WHS vízummal kapcsolatban az érdeklődőknek.

            A tájékoztatón az Aviation Bt. által képviselt Hahn Air (HR), a világ vezető e-ticketing légitársaságának legfontosabb jellemzőire is kitértek. Az 1994-ben alapított, Dreieich székhelyű német cég mára több mint 360 partnerrel büszkélkedhet. 5 kontinens 200 országában, 100 ezer utazási irodában használják szolgáltatásait. A hazai utazási irodákban is rendkívül népszerű jegykiállító légitársaság jelentős „világhatalommá” nőtte ki magát, átlagosan hat másodpercenként fogadnak el egy HR dokumentumon kiállított repülőjegyet. A rendszer egyedülállóságára jellemző egyszerűsége, biztonságossága, megbízhatósága.

            A HAVAS brazíliai beutaztató cég újdonságait ismertette Sárdi Rezső, a HAVAS magyarországi marketingképviselete nevében. Mint mondta, a kontinensnyi méretű országban a dzsungeltől a mocsárvidéken át a történelmi városokig tucatnyi látnivaló várja a turistákat; csupán a tengerpartjuk nyolcezer kilométernyi. A rövidebb, általában két hetet Brazíliában töltő utazók standard útvonala Rio de Janeiro, Salvador da Bahia és az Iguassu vízesés. Esetleg két-három napos dzsungeltúra. Sok különleges programlehetőségre is fel kívánják hívni a figyelmet. Kevesen ismerik például Pantanalt, a 160 ezer négyzetkilométer kiterjedésű mocsárvidéket, amely ritka állat és növényvilágával a „legek” csoportjába sorolható. 3500 növény-, 650 madár-, 400 hal-, 100 emlősfaj, 80 fajta hüllő él itt, köztük például jaguár, fekete kajmán, sörényes farkas, óriás vidra, óriás tatú, vízidisznó és brazil tapír. 10 millió az aligátor. Rendkívüli adottságaival a turisztikailag fejlett, könnyen megközelíthető Pantanal felejthetetlen élményt nyújt az odalátogatóknak.

            A vallási turizmus brazíliai helyszínei ugyancsak kevéssé ismertek a magyar utazók körében. Nova Jerusalemben minden évben megrendezik a Krisztus keresztre feszítését bemutató mega méretű passiójátékot több mint 500 szereplővel és statisztával 100 ezer négyzetméteres területen. Egy-egy alkalommal 10 ezren nézhetik meg az előadást.

            Azoknak az utasoknak, akiknek korlátozott a tartózkodási idejük, és szeretnék kerülni a belföldi repülést, a Costa Verde tengerpart ajánlható. Riói érkezés után busszal lehet eljutni Sao Paolóba, közben megállni a tengerparti városoknál, majd rövid ott tartózkodás után Sao Paolóból repülővel a top attrakciónak számító Iguassu vízeséshez, amely három ország határán csodálható meg.

            Az olimpia és a foci VB hatására megnőtt a riói szállodák száma, így várhatóan kedvezőbb kondíciókkal lehet majd a karneválra kiutazni, amely jövőre március 2-9 között lesz. A győztesek parádéját egy héttel a karnevál után tartják, ilyenkor az árak 50 százalékkal mérsékeltebbek. Sárdi Rezső elmondta, szívesen segítenek az utazási irodáknak a programok összeállításában, az útvonal megtervezésében, valamint a belföldi brazíliai repülőjegyek foglalásában, kiállításában. A HAVAS Brazílián kívül perui, argentin, chilei, uruguayi, bolíviai szolgáltatások szervezését is vállalja partnerhálózatán keresztül.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Hahn Air, China Airlines és Havas           

2018-02-25« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk