Hatalmas a kereslet a bécsi home office támogatásra

Hatalmas a kereslet a bécsi home office támogatásra

Hatalmas a kereslet a bécsi home office támogatásra

 Fotó: Peter Hanke - Wirtschaftsagentur © David Bohmann / PID

 

Szerző: Sági Eszter

 

Múlt heti kihirdetése óta több mint 150 cég jelezte a Bécsi Gazdasági Ügynökség, a Wirtschaftsagentur felé, hogy szeretné igénybe venni az otthoni munkához igényelhető támogatást.

 

A világjárvány hatására Bécsben is ugrásszerűen megnőtt azok száma, akik otthonról végzik munkájukat. Ehhez természetesen szükség van az ideális körülmények megteremtésére, ami a munkáltató felelőssége is. Nagyon sok céget azonban váratlanul ért a hirtelen átállás, az ehhez szükséges infrastruktúra sok helyen hiányzik. Bécs Városa ezeknek a cégeknek szeretne segíteni a távmunkához igénybe vehető pénzügyi támogatással, melynek „gyorsan, bürokráciamentesen és közvetlenül” kell érkeznie – fogalmaz Michael Ludwig polgármester. „Ha szükséges, további forrásokat is rendelkezésre bocsátunk”.

 

A home office támogatásra a bécsi kis- és középvállalatok jogosultak. Igénybe lehet venni a távmunkához szükséges hardver és szoftver beszerzésére, az IT-infrastruktúra bővítésére és tanácsadásra is. A főváros a projektek 75 százalékát állja, a maximálisan kiutalható összeg pedig vállalkozásonként 10.000 euró, melyet 2020. március 1-ig visszamenőleg lehet igényelni a Wirtschaftsagentur honlapján.

 

Az osztrák főváros pénzügyi tanácsnoka és a Wirtschaftsagentur elnöke, Peter Hanke elmondta, a vállalkozások folyamatosan számíthatnak az Ügynökség szakértőinek segítségére, illetve szorosan együttműködnek a Bécsi Gazdasági Kamarával is. „Jelenleg 35 millió euró áll rendelkezésre a bécsi gazdaság megsegítésére. A távmunkához igénybevehető összegen kívül 20 millió euró azonnali támogatás hívható le a Kamarától, amely a Várossal együttműködve krízishelyzetekre lett elkülönítve. A Város ezen kívül a Bécsi Hitelgarancia- és Befektetési Bankkal (WKBG)  is együttműködve további 10 millió eurós segítséget nyújt a nehéz helyzetben lévő bécsi vállalatoknak” – nyilatkozta a tanácsnok.

 

 

2020-03-25« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk