Hatalmas tánctérrel újra nyit a Metro Klub

Hatalmas tánctérrel újra nyit a Metro Klub

Hatalmas tánctérrel újra nyit a Metro Klub

 Fotó: Metro Klub

 

Fergeteges bulival tér vissza ezen a héten Budapest ikonikus szórakozóhelye, a Metro Klub a VII. kerületi Dohány utcában. A legendás helyszínen Metro Club Theatre néven február 8-án, pénteken hivatalosan megnyitott a modern eszközökkel felszerelt szórakozóhely, amely az 1960-as években a Magyar Beat fellegváraként vált ismertté.

 

 Fotó: Metro Klub

 

A szecessziós saroképületben 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruháza, majd közel fél évszázaddal később alakult át szórakozóhellyé.

 

 Forrás:Tolnai Világlapja

 

A kettes metrónak eredetileg 1953-ra kellett volna elkészülnie, de az építkezést műszaki okok miatt le kellett állítani. A munkálatokat 1963 novemberében kezdték újra, és az akkori kormányhatározat értelmében tíz év állt rendelkezésre a befejezésig. A metrót építővállalat a munkások számára szeretett volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni, először az Irányi utca- Egyetem utca sarkán álló épületben jelöltek ki helyet a Metro Klub számára, később rövid ideig a Petőfi Sándor utcában, majd a Rákóczi úton is működött, majd 1965-ben végleges helyére, a Dohány utca 22-be költözött. A Metro Klub a beatzenére éhes fiatalsággal együtt a már híressé vált Metro Együttes - Sztevanovity Zorán vezetésével- állandó törzshelyévé is vált, és hétről hétre telt házas tánc-rendezvényeknek adott otthont. Itt koncertezett a magyar beatzene számos ismert zenekara, itt jelent meg először az új őrület, a tviszt.  Egy-egy estére már feltűnt énekesnők is csatlakoztak az együttesekhez, például Kovács KatiKoncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta és Wittek Mari.

 

 Fotó: Metro Klub

 

Az életre kelt Metro Klub Budapest szívében, új színt jelent majd az esti forgatagban. A szórakozóhelyen mostantól minden pénteken és szombaton a luxus varázsával átitatott környezetben, nyugati színvonalú hang- és fénytechnikával, kifogástalan kiszolgálással, bistro food falatokkal, hatalmas tánctérrel, és az ország legjobb lemezlovasaival várják a vendégeket.

 

 Fotó: Metro Klub

 

A nyitóbulin Revolution és DJ Nash garantálja a jó hangulatot, a New Dance World Hiphop Dance School látványos produkcióval készül, a Beatricks Fashion jóvoltából pedig fürdőruha és fehérnemű bemutatót is tartanak majd az est folyamán.

Új korszakot nyit a Metro Klub!

Írta: Barna Judit

2019-02-09« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk