Havas Creative Tours: Brazília egyik legnagyobb beutaztató irodája

Havas Creative Tours: Brazília egyik legnagyobb beutaztató irodája

Havas Creative Tours: Brazília egyik legnagyobb beutaztató irodája

 

 

            Az Aviation GSA, a brazil Havas Creative Tours magyarországi és kelet-európai –Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia és Románia - marketingképviselete tájékoztatón ismertette a Rio de Janeiro-i cég kínálatát utazási irodák és újságírók előtt, a Szamos Marcipán Kávéházban. Sárdi Rezső sales manager, aki több mint 34 évig a Varig brazil légitársaság képviselője volt Magyarországon, és ezalatt megközelítőleg 30 ezer magyar állampolgár kiutazását szervezte Brazíliába, valamint Dél-Amerikába, elmondta, a brazil cég a közeljövőben ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Munkatársainak többsége is három évtizedes tapasztalattal és országos szinten a legkiterjedtebb kapcsolati hálóval rendelkezik. A magyar származású Francisco Havas 1971 óta dolgozik a turizmusban, és a mai napig kutatja az új lehetőségeket. Székhelyük Rio de Janeiro.

            Utakat szerveznek nemcsak Brazíliába, hanem többek között Argentínába, Chilébe, Peruba, Bolíviába, Uruguayba és Paraguayba. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a magyar piacra. Francisco Havas az elmúlt évek során többször vett részt az Utazás kiállítás brazil standján, workshopokat szervezett. Termékmenedzsere, Rosane Palha, a Brazil Idegenforgalom Nagykövete kitűntetés birtokosa, évente látogat Budapestre szakmai partnereihez.

Sárdi Rezső a Havas cég eddigi eredményeinek ismertetése során megemlítette fontos szerepüket a 2016-os riói olimpia, valamint a labdarúgó VB turisztikai feladataiban. Akkor a város óriási fejlődést ért el, új városrészek, metróvonal, szállodák sora épült, vagy felújításra került, a repülőtér ötcsillagos minősítést nyert. Az elkövetkező időszak kínálatából felsorolta a magyar utazók körében egyre népszerűbb inka kultúra megismerését célzó utakat Bolíviába és Peruba, brazíliai megállással. Brazília ugyanis egyszerre lehet végső állomás vagy kiváló csillagtúra központ a dél-amerikai körutazások szervezéséhez. Népszerűek a kétárbocos vitorlással megtett amazonasi hajóutak, amelyekre havi egy-két alkalommal lehet 4-6 napos utakra jelentkezni, és megismerkedni az esőerdők izgalmas világával, az ott élő indián törzsekkel. Újdonság a 15-40 perces helikopterút, amely 3-4 személyes géppel viszi az utasokat. Javasolják a karnevál utáni héten tartott győztesek parádéját, amelyen a helyszín ugyanaz, ám az árak mérsékeltek. Új lokálok nyíltak, színes az éjszakai élet. A hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő Iguassu vízeséshez, amely három országból is megközelíthető, sokan látogatnak. Most már gumicsónakkal a vízesés alá is lehet jutni. Salvador 365 templomával, afrikai kultúrájával vonz. Az ökoturizmus egyre népszerűbb, például Pantanal, az ősmocsár területe, ahol 10 millió aligátor él, jaguárok, 3500 madárfaj, és igen gazdag állat és növényvilág teszi érdekessé a tájat. Érdemes megtekinteni Brazíliát, a rajzasztalon megszületett futurisztikus fővárost, vagy Recifét, a fekete kultúra fellegvárát, Nova Jerusalemet, ahol 550 szereplővel adják elő a húsvéti passiójátékot. Megnyitották, igaz korlátozott létszám előtt az eddig tiltott Fernando de Noronha szigetét, amely egykor börtönsziget volt. A világörökség rangot elnyert helyszínre egy-egy alkalommal 4-500 turista mehet.

November 4-től már a nyári időszámítás érvényes Brazíliában. Ennek értelmében az órákat egy órával előbbre kellett állítani, így a legtöbb brazil városban három órával van kevesebb, mint Magyarországon. Az esetleges problémák elkerülése végett a magyarországi marketingképviselet javasolja a repülési menetrendek ellenőrzését. Vannak olyan brazil régiók, amelyekben 1/2/3 órás eltérés is lehetséges a Rio de Janeiró-i időzónához képest.

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna.

2018-11-23« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk