InterContinental: Diplomaták, kirendeltségek a jótékonyságért

InterContinental: Diplomaták, kirendeltségek a jótékonyságért

InterContinental: Diplomaták, kirendeltségek a jótékonyságért

 

 

            Hagyományos év végi jótékonysági vásárukat tartották meg a magyarországi diplomáciai képviseletek a budapesti InterContinental szállodában. Több mint ötven ország Magyarországon élő külföldi diplomáciai szervezete hozta el hazája érdekes kincseit, finomságait egyetlen napra a hotel hatalmas konferenciatermét, a hozzá vezető folyosókat is megtöltve, hogy segítsen bevételével a rászorulóknak, egészségügyi intézményeknek, például a Pető Intézetnek. A helyiség közepén lévő kis színpadon egymást váltották a zenekarok, együttesek, felváltva bemutatva kis koncertekkel, előadásokkal kultúrájukat.

 

 

            A kis kiállítóhelyek gazdagsága óriási volt. Az indiaiak ékszereket, bizsukat, ruhákat hoztak, a Dél-afrikaiak különleges, itthon alig ismert virágokat, a szerbek, a portugálok borokat, a horvátok vegetát, az ukránok csokoládét, a szlovének friss salátát raktak asztalaikra, és minden fogyott ezen a december 2.-i eseményen. Voltak fafaragások, elhozták a résztvevők népművészeti tárgyaikat, a marokkóiak, egyiptomiak vízipipát, sok hímzett ruhát is láttunk. 

            Külön érdekességnek bizonyult az ételek színes kavalkádja. Az argentinok havanna nevű desszertje, amely belül csokoládés karamellkrémmel volt töltve, igencsak passzolt a kóstoltatott Malbec fajta vörösborukhoz; itt lehetőség nyílt az argentin nagykövettel a beszélgetésre, ő sikeres lovaspólós, és ebben a szerelésben ismerkedett a vásár látogatóival. Az ország legismertebb különlegességére, az argentin tangóra kis füzet és CD figyelmeztetett. Az Egyesült Arab Emirátus hölgyei is mosolyogva kínálták ételeiket, ahogy a jemeniek, a horvátok, a ciprusiak, indiaiak.

 

            Szinte mindegyik résztvevő ország gondolt hazájának megismertetésére, a turizmus iránt érdeklődők sok színes prospektust tudtak „begyűjteni”.

            Az InterContinental szálloda kitűnő helyszín volt, és nagy sikerrel vezényelték le az eseményt.

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2018-12-10« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk