Jégszobor készült a Bazilikáról

Jégszobor készült a Bazilikáról

Jégszobor készült a BazilikárólJégből készítette el a budapesti Szent István Bazilika kicsinyített mását M. Tóth Zsolt jégszobrász a Platz étterem teraszán, ahol a tavaszt ünnepelve Veréb Tamás koncertje és gasztronómiai különlegességek is várták az érdeklődőket.

Április 6-án este különleges élményben volt része azoknak, akik a budapesti Szent István térre látogattak, hiszen ezen a napon ünnepelte a Platz étterem hangulatos teraszának megnyitását a Bazilika közvetlen szomszédságában.


A terasznyitó legnagyobb látványossága egy élő jégfaragó-show volt. M. Tóth Zsolt jégszobrász a Szent István Bazilika kicsinyített mását faragta ki egy közel 200 kg nagyságú jégtömböt felhasználva, amit már egy héttel a faragás előtt le kellett fagyasztania. A szobor ’élete’ mindössze 8-9 órán át tartott.

"Nagy kihívás számomra a Bazilika megformázása, mert nagyon figyelnem kell a részletekre. Kevesebb embernek tűnik fel, ha egy madár tollazatát elvétem, de a Bazilikát mindenki ismeri, nagyon pontosan kell dolgoznom. Stilizáltan fogom majd ábrázolni az épületet, de természetesen a kupola és az többi jellegzetes részlet is jól kivehető lesz. Már két nappal a jégfaragó-show előtt előmunkálatokat kell végeznem műhelyemben, a helyszínen pedig a faragás legizgalmasabb részét láthatják majd az emberek" - mondta el M. Tóth Zsolt jégszobrász a mű elkészítése előtt.

A jégből készült Bazilika mellett zenei programokkal is készült a Platz: Veréb Tamás színész-énekes, a 2016-os Sztárban Sztár nyertese adott koncertet.

A tavaszi terasznyitást ünnepelve a Platz séfje, Arany-Tóth Zoltán március közepétől új étlappal készült, amelyen az eddigi kedvencek mellett olyan gasztronómiai különlegességek jelentek meg, mint a krémesen a serpenyőbe olvadó parajos-ricottás cannelloni, a réteslapban sült kecskesajt, valamint egy régi-új visszatérő: a legendás Platz-császármorzsa vanília fagylalttal.

A Szent István tér legszebb pontján elterülő teraszt üzemeltető Platz az áprilistól október végéig tartó szezonban minden csütörtökön és szombaton Haida DRK Cffe rezidens DJ-vel és zenei programokkal várja a vendégeket, ezzel ideális ’before party’ helyszínt kínálva a törzsvendégeknek és turistáknak egyaránt.

Írta: Kocka Máté

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

2019-04-11« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk