Kajszibaracklekvár és dzsem verseny

Kajszibaracklekvár és dzsem verseny

Kajszibaracklekvár és dzsem verseny

 

Nagyszerű civil kezdeményezést indított útjára Lajos Mary a Békebeli Cukrászat vezetője, aki hagyományteremtő szándékkal meghirdette az I. Kajszibaracklekvár és dzsem versenyt Cegléden.

 

 

 

Negyven kamrából küldtek be mintát a zsűri elé. Akik augusztus 19-én, a cukrászda teraszán, a nézők szeme láttára bírálták a finomságokat. A Kisméhecske Kifőzde ingyen sütött 300 darab palacsintával települt ki és a nézősereg vidáman lakomázott a zsűrizés után megmaradt lekvárral megkent finomságból. Ráadásul értékes díjakat is ajánlottak fel a legjobb versenyzőknek.

 

 

 

Petró József nyugdíjas kőműves barackmag képekkel gyarapította az elismerések számát, s a gyerkőcöket barackmag fejecskékkel lepte meg. A Cegléd és Vidéke Ipartestületének elnöke, Spindelbauer Attila szép cseréptálakat vitt ajándékként az eseményre.

 

 

 

A zsűri küllemre, állagra és ízvilágra adhatott maximum 10 pontot. Fontos szempont volt továbbá a kellő, de nem túlzott mennyiségű cukortartalom és az, hogy a különféle ízesítések például chilipaprika, levendula, vagy sárga és őszibarack keverék nem rúghatott labdába a megméretésen.

 

 

 

De tilos volt a különböző lekvárok házasítása is. A rendkívül szoros versenyben a dobogós helyezetteket mindössze egy-egy pont választotta el egymástól. Az első helyezést Deli Márta kapta, második Nagy Lászlóné, míg harmadik a Vószem jeligével jelentkező Mária Rádió lett. Az innovatív különdíjat Petró József érdemelte ki.

 

 

 

Lajos Mary tájékoztatása szerint

  

jövőre a kajszibaracklekvár és dzsem mellett kajszibarackpálinka versenyt is hirdetnek.

A verseny üdítő és nagyszerű példája volt a politikamentes civil kurázsinak!

Írta/Fotók: Kőhalmi Dezső

2019-09-15« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk