Karácsony a Sofitelben

Karácsony a Sofitelben

Karácsony a Sofitelben


 

            A budapesti Sofitel Chain Bridge szálloda megtartotta hagyományos karácsonyi partiját, amelyen meghívott vendégek, üzleti partnerek és újságírók vettek részt. A világ összes Sofitel-je most a karácsonyi dallamokat helyezi a középpontba ebben az ünnepi időszakban, szerezve különlegesen kedves pillanatokat az ideérkezőknek. Jean Bowcott, a ház igazgatója üdvözölte a megjelenteket, bemutatta a színes, vidám dekorációt, a magyar és francia stílus ötvözését. Egyszerre vált ünnepivé és otthonossá a ház hallja, felcsendültek a karácsonyi dalok a népszerű énekesnő, Bogi előadásában, zenekísérettel.

            A meghívottak a sok finomság mellett megkóstolhatták a francia karácsonyi asztal elmaradhatatlan, ám mindig újragondolt süteményét, a fatörzs tortát, amelyet eredetileg az 1800-as évek végén alkotott meg egy ottani cukrászmester. Mint megtudtuk, nemcsak a Karácsony, hanem a téli napforduló ünnepét is feleleveníti ez az édesség a fatörzsformával, amely utal a kandallóban égő, meleget árasztó tüzelőre, ízeivel pedig harmóniát sugároz. A szálloda cukrászai idei fatörzstortájukat pralinéhabbal, pekán dióval, kandírozott, gyömbéres, narancsos zselével töltötték, ropogós csokoládéval vonva be. Az íze mennyei. Mindehhez illett a francia Taittinger pezsgő, amelynek egyik üvegét karddal „fejezték” le, a nézők nagy örömére.

            A hotel Paris Budapest éttermében, a karácsonyi időszakban igazi különlegességet ajánlanak: 50 hozzávalóból választhat a vendég, és a séfek segítenek neki, hogy összerakja saját fogásait. A gyerekeket az Advent első három vasárnapján dekoráció-, ajándék és mézeskalács készítés megtanulása kötheti le, miközben klasszikus zenei koncertek is lesznek.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Sofitel Accor Hotels           

2017-12-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk