Keserű Méz - legendás sör újra a poharakban

Keserű Méz - legendás sör újra a poharakban

Keserű Méz - legendás sör újra a poharakban

 

 

            Magyarország első legendás sörmárkája, a 2011-ben született, az első Főzdefeszt alkalmából bemutatott, akkor radikális friss és kesernyés ízű Keserű Méz nyomban meghódította a közönséget. Új magyar műfajt teremtett, hopláger néven. Bart Dániel, a brand tulajdonosa elmondta, ez tipikusan magyar fajta lett, amelyben a kisüzemi láger kap expresszív és intenzív komlózást európai komlókkal. A címkén egy szőke bombázó egy komlótobozt lő ki egy uziból.

            Azóta a  2011-es megjelenés óta változott a hazai sörkultúra, és ma már a hazai nagyüzemek is egyre izgalmasabb söröket főznek. Éppen ezért – mondta Bart Dániel – ideje volt újragondolni a Keserű Mézet és a hoplágert, mint egyetlen igazi magyar műfajt. A Yeast Wörks budapesti Grillfőzde közös termékfejlesztésre hívja most a sörkedvelő közönséget, keresve ennek a sörnek az új formáját a visszajelzések alapján. A Rekettye Brewing főzte próbaverziót egyelőre az Élesztőben és a Jónásban lehet megkóstolni; itt lehet jelezni a véleményeket. A nyereményjátékról a https://www.facebook.com/keserumez/  oldalon lehet olvasni.

            Megkóstoltam, és már két pohárnyi után megszületett a véleményem: így jó, ahogy van!

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

 

2018-10-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk