Kiváló Európai Desztináció-díj a templomútnak, a Felső-Tisza-vidéknek

Kiváló Európai Desztináció-díj a templomútnak, a Felső-Tisza-vidéknek

Kiváló Európai Desztináció-díj a templomútnak, a Felső-Tisza-vidéknek

 

Az Európai Turizmus Fórumon a Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság igazgatója Pedro Ortún adja át az Európai Bizottság díját holnap (március 22.)  Brüsszelben 18 európai ország képviselőinek, köztük Magyarországnak is. Az Őrség, a Hortobágy, Írottkő Naturpark, a Tisza-tó, Mecsek, Kaposvár és a Zselic vidéke, a Mecsek Zöldút után a Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken lett a nyolcadik magyarországi Kiváló Európai Desztináció, azaz a fenntartható turizmust támogató kiemelt úti célok egyike. Ezzel nem csak nemzetközi megjelenést kap ez a vidék, hanem részese lehet az Európai Bizottság kezdeményezésében megvalósuló európai nyertes desztinációk szakmai együttműködését elősegítő hálózatfejlesztési projektnek. A tagországok nyertes desztinációinak képviselői – köztük az SZSZBMFÜ Nonprofit Kft.  – aláírják az úgynevezett Brüsszeli Dekrétumot, melyben kinyilvánítják, hogy a további turisztikai fejlesztéseket és szolgáltatásokat is a fenntarthatóság elve mentén követik.

 

(EDEN hálózat = Fenntartható turizmust támogató kiemelt úti célok hálózata. Az Európai Bizottság 2008-ban hozta létre, hogy elősegítse a jó gyakorlatok európai szintű cseréje érdekében a fenntartható idegenforgalom területén és a díjazott turisztikai célpontok közötti hálózatépítést.)

Írta: Demeter Zsuzsa

Fotó: templomut.hu

2018-03-21« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk