Különleges online média kampányt indított a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Különleges online média kampányt indított a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Különleges online média kampányt indított a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

 

 

Szerző: Nagy Júlia

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

360 fokos filmeken és egyedi hangulatú animációs videókon keresztül mutatja be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a nemrég megnyitott és most nyitás előtt álló bemutatóhelyeit a Facebook használói számára - tájékoztatott Nagy Júlia, az Igazgatóság ökoturisztikai osztályvezetője. A kampány célja azon túl, hogy minél több érdeklődőt a természetbe és túrázásra csábítsanak vírushelyzet okozta bezártság után az, hogy a vendégek célzottan az ökoturisztikai bemutatóhelyeken, a felfestett túraútvonalakon és tanösvényeken keresztül fedezzék fel a természet értékeit.

Az elmúlt hetekben az Igazgatóság munkatársai gyakran találkoztak azzal a problémával, hogy a látogatók védett, fokozottan védett területeket kerestek fel túráik során. Több alkalommal szembesültek azzal is, hogy a látogatók védett növényeket tapostak le, vagy éppen megzavarták a madarak költését. Az Igazgatóság a természet védelmében azt szeretné, ha a vendégek betartanák a természetjárás szabályait – ezért is alakította ki színes tanösvényhálózatát, valamint a bemutatóhelyeit, ahol időről időre szakvezetések és tematikus túrák várják az érdeklődőket

 

Elsőként az Ipolytarnóci Ősmaradványok Facebook oldalán jelent meg egy animáció a 17 millió évvel ezelőtt a területen élő állatokról, amit ugyanitt egy 360 fokos videó követett, amely a természet változását mutatja be a madarak szemével az érdeklődőknek. A népszerűsítő program azonban itt nem áll meg, hiszen a következő napokban egymás után tesszük közzé a szilvásváradi, lillafüredi és mátrafüredi bemutatóhelyekről készülő 360 fokos filmeket az Igazgatóság Facebook oldalán. A videókból megismerhetjük majd a 2020 nyarán nyitó hollókői Natura2000 interaktív kiállítást, valamint a mátrafüredi Harkály Házat is, amelynek meghirdetett túrái már az elmúlt hetekben új programlehetőséget kínáltak a Mátrába érkezőknek.

Az élmények bemutatásán túl a környezettudatosság, biztonság és fenntarthatóság érdekében a videókhoz kapcsolódó Faceboook posztokban arra is felhívja az Igazgatóság a figyelmet, hogy a vendégek lehetőség szerint online vásárolják meg a belépőjüket a bemutatóhelyekre.

Néhány film az eddig megjelentekből:

Millenniumi kilátó: https://www.facebook.com/watch/?v=651580238774302

Anna-barlang: https://www.facebook.com/watch/?v=2671719809769760

Ipolytarnóc légből kapottan: https://www.facebook.com/watch/?v=201616287655978

 

 

2020-06-22« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk