Magyar élelmiszerek, itthon előállított termékek a COOP polcain

Magyar élelmiszerek, itthon előállított termékek a COOP polcain

Magyar élelmiszerek, itthon előállított termékek a COOP polcain

 

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

A veszélyhelyzet és a hatósági korlátozások ellenére zavartalanul biztosítja 1500 település élelmiszerellátását a COOP Üzletlánc 2300 üzlete. A legkisebb település sem marad ellátatlanul.

A cégcsoport a gazdasági nehézségek közepette is szem előtt tartja, hogy polcain elsősorban magyar élelmiszerek várják a vásárlókat, dolgozói megfeszített munkáját pedig többféle módon honorálja.

A COOP ebben a helyzetben is fontosnak tartja, hogy termékeit elsősorban magyar forrásból szerezze be. A hálózat élelmiszer-kereskedelmére mindig is jellemző volt az, hogy a kereskedelmi márkák esetében több mint 80 százalékot, a COOP saját márkás családjánál 90 százalékot meghaladóan itthon előállított termékeket találhatnak a vevők a polcokon.

A csoport törekszik arra, hogy a hústermékeket is csak magyar termelőktől szerezze be. A helyi termelőtől származó zöldségek-gyümölcsök forgalmazásának pedig egy további előnye is: a vásárlók tartanak a csomagolás nélkül forgalmazott terméktől, ezért a megbízható hazai forrás szerepe most felértékelődött.

 

A rendkívüli helyzet a COOP gazdálkodása számára is kihívást jelent. Az idegenforgalomban erős területeken és a közlekedési csomópontok vonzáskörzetében jelentős forgalomcsökkenést voltak kénytelenek elszenvedni a boltok, ezzel párhuzamosan a vásárlók a lakóhely közeli üzletekhez tértek vissza.

A március második felében tapasztalt vásárlási láz mostanra alábbhagyott, sőt, a húsvéti forgalom már elmaradt a szokásostól. Ugyan nagyobb kosárértékkel, de kevesebb a vásárlásszám és a vásárlóerőben is csökkenés prognosztizálható. „A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy működési területünkön, ebben a helyzetben a legkisebb település sem maradhat ellátatlanul, annak ellenére, hogy ezekben a falvakban a boltok fenntartása eredményesség tekintetében sok helyen elérte a kritikus, illetve veszteséges szintet”- tudtuk meg Pekó Lászlótól, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnökétől.

 

2020-05-08« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk