Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

 

 

            Arculatváltás történt a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnál. A közel 120 éves, megújuló épület átalakítása, újjáépítése mellett folyik a kutatás, a gyűjteménybővítés, restaurálás, digitalizálás. Az új logó a közlekedésre, mint összefüggő rendszerre tekint, szimbolizálja a villamosvágányokat, a vasútvonalakat, közutakat és folyókat, utal a közlekedési módokra, azok egymásra hatására – mondta Vitézy Dávid a múzeum főigazgatója. Az arculattervezést, amelynek révén a többi hazai műszaki múzeum is egyedi arculatot kapott, a MITTE Communications grafikai tervezői végezték.

            A megújult arculat fontos eleme az alkalmazott színvilág is, amelynél a budapesti közlekedési eszközöket jellemzők kerültek előtérbe: a villamosok sárgája, amelyet a grafitszürke egészít ki. A kialakított dizájnban hangsúlyos szerepet kapnak az ikonikus magyar forgalmi eszközök, mint az Ikarus 280-as buszok, az UV villamos, amely a II. világháború utáni közlekedés meghatározó szereplője, vagy a 424-es gőzmozdony jellegzetességei.


Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum


            A tagintézmények szintén karakteres arculattal jelennek meg ezek után; a gyűjteményük legfontosabb ipari örökségéhez kapcsolódó forma és színvilággal.

Hagyományosan a Design hét során rendhagyó divatbemutatóra került sor a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben. A „Súlytalan tömegek” című rendhagyó divatperformance-on érdekes tárlatvezetések követték egymást, bemutatva, hogy 150 évvel ezelőtt hogyan zajlott itt a munka, valamint látványos táncprodukciók mellett érdekes installációk is gyönyörködtették a nézőket.

www.kozlekedesimuzeum.hu

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2017-10-17« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk