MAHART partnertalálkozó a Budapest hajón

MAHART partnertalálkozó a Budapest hajón

MAHART partnertalálkozó a Budapest hajón

 Fotó: Okolicsányi Zoltán

 

„Az elmúlt évtized egyértelműen bizonyította, hogy bár szolgáltatásaink a hajókhoz kötődnek, tevékenységünk mára már nem a klasszikus értelemben vett hajózás, illetve vízi személyszállítás, hanem az idegenforgalmi, turisztikai piac európai szintű kiszolgálása a vízen. Több száz közintézmény, vállalat, magánszemély és közel 300.000 utas, illetve vendég tartozik megrendelőink, ügyfeleink, partnereink körébe.

Több mint 30 hajóval, 70 kikötővel rendelkezünk, palettánk a dunai személyszállítás, hajós rendezvények szervezése, számos dunai és egy tiszai kikötő üzemeltetése, valamint utazási irodát is működtetünk”- ismertette Spányik Gábor,

 

 Fotó: MAHART

 

a MAHART PassNave Kft. igazgatója a cég alapvető szolgáltatásait a meghívott partnereknek a Budapest hajón, a november végi rendezvényen.

 

  Fotó: MAHART

 

Sajnálatos azonban, hogy a távol-keleti turisták száma a nyári hajóbaleset óta csökkent, ezért nagyobb mértékben fókuszálnak a belföldi forgalomra. A MAHART PassNave a közeljövőben változásokat tervez: sűrítik a menetrendszerinti járatokat, új kikötőket létesítenek a Dunakanyarban és a szárnyashajóknak nagyobb szerepet adnak.

Röhling András marketing vezető elmondta,

 

  Fotó: MAHART

 

hogy újra indítják a 3 évig szüneteltetett Nagy Duna-ági sétahajójáratokat Budapest-Vác-Visegrád-Esztergom útvonalon és a kerékpár szállításra felmerült igényt is megoldják, mert a Dunakanyarban egyre több korszerű kerékpár út létesült.

Nagy népszerűségnek örvendenek továbbra is a külföldi utasok körében a budapesti városnéző sétahajók, a zenés-vacsorás esti programhajók, az augusztus 20-i, a szilveszteri és a színházi járatok.

Az egy napos szárnyashajó kirándulásoknál több célállomást állítottak be: a kedvelt lovaskocsikázós Solti Lovascentrum

 

 Fotó: Okolicsányi Zoltán

 

és Esztergom, ahol a Bazilika megtekintése a program,

 

  Fotó: Okolicsányi Zoltán

 

újdonság a Komáromi erőd és a Kalocsa-Hajós utak. A 2 napos bécsi és pozsonyi városnézés mellett 3 napos Pozsony-Dévény- Bécs kirándulást is kínálnak félpanziós ellátással, szállással, idegenvezető kísérettel együtt. Júniustól szeptemberig több változatos vízi utazásra lesz alkalmuk a rövid, de tartalmas programok kedvelőinek.

A MAHART Tours Utazási Iroda is bővíti a programjait 2020-ban. Az egyik fő tevékenység a hajós körutazások szervezése, több mint tíz hajótársasággal közösen tengerjáró hajókkal hálózzák be a világ tengereit. A hazai utazók körében legkedveltebb a Földközi tenger, a norvég fjordok és a balti fővárosok. A másik újdonság a fiatalok körében egyre népszerűbb komppal való átkelés folyókon, csatornákon, mert a saját autós nyaralás, ahová lakókocsit és motorkerékpárt is vihet magával a család, igazi szabadságot jelent.

 

  Fotó: Okolicsányi Zoltán

 

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. kikötő fejlesztési programjából Ádám Andrea,

 

  Fotó: MAHART

 

a kikötő-csoport vezetője kiemelte, hogy a megnövekedett turistaforgalom miatt a nemzetközi szállodahajók budapesti fogadása fontos feladat, éppúgy, mint az álló rendezvényhajók számára a megfelelő körülmények biztosítása. A Duna más városaiban, Komáromban, Esztergomban, Visegrádon, Dömösön fogadóépület megnyitása, bejáróhíd és kerékpártároló megépítése mellett a hulladékgyűjtő hajó beállítása és a meder kotrása is a tervek között szerepel, mert az igényes parti infrastuktúra hozzátartozik a hajós turizmushoz.

 

 Fotó: Okolicsányi Zoltán

 

A MAHART PassNave felújította több hajó vendég- és utasterét; a partnertalálkozó résztvevői megnézhették a zászlóshajó 300 fős Budapest mellett horgonyzó Rákóczit is.

Írta: Barna Judit

2019-12-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk