Makrovilág: Turisztikai kínálat itthon maradóknak és világjáróknak

Makrovilág: Turisztikai kínálat itthon maradóknak és világjáróknak

Makrovilág: Turisztikai kínálat itthon maradóknak és világjáróknak


            1987 óta szervez zarándokutakat a Makrovilág Utazási és Zarándokutazási Iroda. Az eltelt 31 évnyi folyamatos működés bizonyítja a sikeres munkát. A 2018-as turisztikai szezon indulásakor tartott sajtótájékoztatójukon Madari Gyula alapító- igazgató ismertette kínálatukat. Mint mondta, napjainkban az emberek már nem igénylik a sok információt, mert szinte minden megtalálható az interneten. Sokan csak az utazást kérik, jó szolgáltatásokkal, kivéve az úgynevezett „világjáró sorozat” résztvevőit. Ott olyan desztinációkat látogatnak, amelyeknek történelme, kultúrája kevésbé ismert. Felkészítő előadásokkal segítenek ezen. A zarándokutak során részben klasszikus kegyhelyeket, mint például Lourdes, Fatima, Czestochowa, Csíksomlyó, Róma, Medjugorje, Szentföld, de újdonságokat is ajánlanak, mint az olasz szentek nyomában út, a Baltikumban a Keresztek hegye, vagy Mexikó a Quadalupei Szent Szűz zarándoklattal. Utakkal készülnek a 2020-as eucharisztikus kongresszusra is. Az utazási iroda a XX. század egyik legnagyobb szentjének, Pió atya halálának 50. évfordulójára buszos, repülős és kombinált utakat indít az olaszországi San Giovanni Rotondóba, ahol földi maradványai, ereklyéi vannak és szülőhelyére, Pietrelcinába.

            Mint Madari Gyula leszögezte, a turizmus az örömszerzés művészete. Azonban csak jó szolgáltatásokkal, kiváló programokkal és fegyelmezett, kedves idegenvezetéssel. Miután 2018 a családok éve, családbarát utakat is kínál az iroda. Velencébe, Lengyelországba, Prágába. Ezeknél az utaknál a 18 éven aluli gyermekek 5000 forint kedvezménnyel vehetnek részt. A hazai tájak közül Somogy, valamint a Vend-vidék, Zemplén és az Örség tájai szerepelnek.

            A turisztikai utazások célpontjai: a spanyolországi Madeira sziget, a gyönyörű Barcelona; Portugália Lisszabontól Portóig; Olaszországban Toscana, benne Firenzével, Pisa városával, kitérővel Elba szigetére. A titokzatos Fehér-Oroszországba szervezett út Minszk, és Breszt szépségeit ismerteti. Szerveznek programot Grúziába, Örményországba, Romániába. Itt a moldvai kolostorok és a Duna-delta torkolat sem marad ki. Horvátország, Ausztria és Lengyelország egy-egy érdekessége is ott van ajánlatukban.

            A legfrissebb újdonság Kazahsztán fővárosa, Asztana, a „sztyeppék Dubaja”. A világ legfiatalabb fővárosának számító település futurisztikus épületeivel, szállodáival, felhőkarcolóival 7-8 év alatt alakult ilyenné. A félszáraz sztyeppén cölöpökre épült vasút és vasútállomás, valamint ezernyi érdekesség várja a látogatókat. Madari Gyula, aki egyúttal magasépítő üzemmérnök is, éppen az építészek figyelmét kívánja felhívni erre az ötnapos útra. A városnézések során a modern kormányzati negyed mellett múzeum, mecset, az aranytojást tartó jegesmedvét formázó Bayterek torony, templomlátogatás és a hatalmas kereskedelmi és szórakoztatóközpont felkeresése is szerepel. A főváros volt a helyszíne tavaly a világkiállításnak.

            Ugyancsak érdekes úti célként Közép-Ázsia országai látogathatók 16 nap alatt. Több ezer éves történelműk, sivatagjaik, magas hegyeik, folyóik mellett vonzerő a Selyem-út itteni szakasza, Vámbéry Ármin, és Marco Polo emléke, az egyházi épületek, mauzóleumok, köztük Timur Lenk sírja. Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán látnivalói szerepelnek a gazdag kínálatban.

www.makrovilag.hu

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2018-05-07« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk