Négy megye összefog a Tisza-tóért

Négy megye összefog a Tisza-tóért

Négy megye összefog a Tisza-tóért

Fesztivál plakát Tisza-tó 

Szerző: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Soha nem látott mértékű turisztikai beruházások indultak el a Tisza-tó térségében! A Tisza-tavi polgármesterek és a tó fenntartásában érintett szervezetek vezetői jó gazdái a 2017-es döntést követően a térségnek. A Tisza-tavat, Hajdúszoboszlóval, Hortobággyal és Debrecennel kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították, három éve elindult a több mint 10 milliárd forint összegű fejlesztési program, melynek látható eredményeit idén még erőteljesebben tapasztalhatják a vendégek. 

 

 

 

A Tisza-tó nemcsak földrajzi összeköttetést, hanem kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködést valósít meg négy megye, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén határán. Kijelenthető, hogy a Tisza-tó kirándulóhelyből négy évszakos üdülési célterületté vált.

A Tisza-tóért felelősen gondolkodó döntéshozóknak, szakembereknek, az itt működő vállalkozásoknak kiemelt célja, hogy a tó 50, vagy 100 év múlva is itt legyen a maga egészséges, tiszta természeti környezetében, ezért hét település szabad strandján látogató- és családbarát fejlesztések indultak el.

Az idei szenzáció, ami még vonzóbbá teszi a Tisza-tavat, hogy május elsejétől teljes kapacitással, megkezdi működését a húsz hajóból álló nyaralóhajó flotta. Ígéretes a már közel 70 százalékos foglalás osztrák, francia, angol, német és holland vendégektől, de hazai családokat és baráti társaságokat is várnak.

 

 

 

A Tisza-tavi szezon főbb újdonságai: a teljesen körbe bringázható gátkorona, új kerékpáros frissítőpont a kiskörei hallépcsőnél. Erőteljesen halad Abádszalókon hat panziófejlesztése, Tiszafüreden természetbúvár játszóház és túraközpont létesítése, Tiszavalkon, Poroszlón és Szalókon új horgászhelyek, valamint a Sarudon a kutyafürdőző kiépítése, és készülőben van még számtalan turisztikai beruházás.

Egész évben fesztiválok kavalkádja várja a Tisza-tóhoz látogató vendégeket: márciusban a hagyományos Abádszalóki Böllérfesztivállal indul a szezon, a nyár legszebb napjain, július 31 - augusztus 2. között kiemelt program a Tisza-tavi Fesztivál szabadtéri komolyzenei koncertekkel és helyi gasztronómiai különlegességekkel.

 

 

 

A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács hatékony marketing eszközökkel törekszik arra, hogy vállalásának megfelelően ellássa a térség egységes turisztikai képviseletét. Céljuk az, hogy minél több csatornán keresztül népszerűsítsék Magyarország második legnagyobb tavának a szabadidő eltöltésre létesített, környezetbarát szolgáltatásait, melyek az önkormányzati, civil és vállalkozói szektor sikeres együttműködését reprezentálják.

 

2020-03-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk