Pizzaversenyt is hirdetnek a második Olasz Gasztronómiai Világhéten

Pizzaversenyt is hirdetnek a második Olasz Gasztronómiai Világhéten

Pizzaversenyt is hirdetnek a második Olasz Gasztronómiai Világhéten

 

A másodszor megrendezésre kerülő Olasz Gasztronómiai Világhét szlogenje: Minőségi konyha és bor. Az Olasz Külügyminisztérium kezdeményezésében több olasz partner vett részt, a nagykövetség, gasztronómiai akadémia, kulturális központ, olasz és magyar kamarák, valamint hazai olasz vendéglátóhelyek. 2017. november 20 és 26 közötti olasz gasztronómiai világhét programjai a minőség, a fenntarthatóság, a kultúra, az élelmiszerbiztonság, az élelemhez való jog, és a képzés jegyében.  A szervezők gazdag programmal készülnek, amelyek fő pontjai között találhatjuk az olasz regionális bor- és turisztikai utak bemutatását. A sajtótájékoztatón résztvevő olasz szakemberek úgy fogalmaztak, hogy az olasz gasztronómia, olasz konyha nem egyszerűen az ételről szól, hanem egy életstílusról. Olaszország a világ országai közül különösen egészséges és hosszú életű lakossággal büszkélkedhet, köszönhetően a mediterrán étrendnek. Az egyszerű, de kiváló nyersanyagok tápanyagokban gazdag földekből származnak, amelyből készült konyhai remekek  receptjei és az ősi kulináris hagyományok is generációról generációra öröklődnek.


Pizzaversenyt is hirdetnek a második Olasz Gasztronómiai Világhéten


A szemináriumok és a konferenciák, a cheftalálkozók, a kóstolók és a vacsorák, a promóciós események csak egy szeletét képezik a programoknak. A gasztronómiai programok között lesznek filmvetítések – ezek között figyelemreméltó a 2017-es Velencei Filmfesztiválon bemutatott Míg a prosecco tart, a remény is él című film premierje – valamint Egy kattintásnyi étel címmel debütáló fotókiállítás.

Az olasz történelmi kisvárosok kampány keretében bemutatkoznak a kevéssé ismert itáliai települések is, a maguk sajátos, értékes konyhaművészetével, kulturális és történelmi emlékeivel. A kóstolók és prezentációk mellett kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, amelynek fő témái az egészségesnek tartott, és az UNESCO szellemi világörökségének részét képező itáliai élelmiszerek, például az erre a címre jelölés alatt álló nápolyi pizza és a prosecco.

Újdonság és bármelyik, pizzát készítő magyar vendéglátó egység benevezhet a „Nápolyi pizza mesterség” nevű versenyre, melynek hangsúlyt ad Fabio Cristiano, harmadik generációs pizza készítő mester személyes részvétele, aki átadja az „Év pizzája 2017” címet a nyertesnek. A Második Olasz Gasztronómiai hét már nemcsak Budapesten, hanem öt vidéki városban is jelen lesz a helyi kamarák együttműködésével, amelyekre közel száz élelmiszeripari vállalkozó jelentkezett.


Pizzaversenyt is hirdetnek a második Olasz Gasztronómiai Világhéten


Az eseménysorozat aktívan igénybe veszi a közösségi médiát, közte a Facebookot, olasz termékek sorsolásával buzdítva a nagyközönséget a lájkolásra és a kommentekre.

A hét folyamán még számos programot találhatnak az érdeklődők a rendezvényt szervező olasz nagykövetség folyamatosan frissített honlapján.

Írta: Barna Judit

Fotó: cciu.com

2017-11-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk