Rió már készül a 2019-es karneválra

Rió már készül a 2019-es karneválra

Rió már készül a 2019-es karneválra

                           Fotó: Luis Alvarenga

 

            Alig, hogy befejeződött a riói karnevál, máris megkezdődtek az előkészületek a 2019-esre. A karnevált rendező városok között egyértelműen Rio de Janeiro áll az első helyen, a legeredetibbként mind látványában, mind programjaiban. Évente több mint félmillió látogató kíváncsi az eseményre. Az öt napig tartó farsang a húsvétot megelőző negyvenedik napon kezdődik – jövőre március 1-4 között kerül rá sor. Minden nap különleges programokon vehetnek részt az ide érkezők. Délutánonként parádés felvonulás a Copacabanan, és az Ipanemán, esténként népszerű táncbemutatók a belvárosban, koncertek a Samba Landon és Lapan. A legelegánsabb karneváli bált március 2-án tartják a Copacabana Palace Hotelben. A szállodák általában 4-5 napos karneváli csomagokat kínálnak. A legizgalmasabb események március 3-4-én történnek, ekkor a 12 szamba iskola mutatja be parádés programját.

            Egyre népszerűbb a karnevált követő Győztesek parádéja, amelyre március 9-én kerül sor. A jegyek már erre is kaphatók. Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi képviseletének vezetőjétől megtudtuk, a belépőjegyek és csomagok értékesítése megkezdődött.

            Számos brazil városban ünneplik a karnevált, így Sao Paolóban is. Júliustól új repülőjárat indult Párizs és Sao Paolo között. A közvetlen légi járatot az 1946-ban alapított Aigle Azul francia légitársaság működteti. Flottája 10 Airbus 320-200/300-as gépből áll. 26 városba repülnek nemzetközi és belföldi útvonalakon az Orly repülőtérről. A brazil állomásuk, Viracopos 80 kilométerre fekszik Sao Paolótól, és 20 kilométerre Campinastól. Évi 9 millió 300 ezer utasával ez az ország hatodik legforgalmasabb reptere. A Havas budapesti képviselete szerint az új járat kiváló lehetőséget nyújt az utazóknak, mert Viracoposról szinte mindegyik brazil belföldi célállomás elsőrendű csatlakozási feltételekkel megközelíthető.

Írta: Dr. Hajós Anna

2018-08-10« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk