Robot segít az utasoknak az újzélandi repülőtéren

Robot segít az utasoknak az újzélandi repülőtéren

Robot segít az utasoknak az újzélandi repülőtéren

 

 

            Az Air New Zealand a CBank Australiaval egy ötnapos úgynevezett Chip CANdroid tesztelést végzett. Social humanoid robot segített ennek keretében az utasoknak a becsekkolásnál, és a sydneyi járatok beszállásánál. Az utasok érdeklődéssel fogadták a kísérletet, mint Sárdi Rezsőtől, Új-Zéland tiszteletbeli konzulnak a tájékoztatásából megtudtuk. A légitársaság elnöke megnyugtatta a dolgozókat, hogy nem kell tartaniuk a robotok miatt a munkahelyek csökkenésétől, mivel azok nem pótolják az utasok által igényelt személyes kapcsolatot.

Az aucklandi repülőtér igazgatója, Adrian Littlewood bejelentette, hogy a repülőtér forgalmának növekedése és az oda vezető utak egyre növekvő zsúfoltsága szükségessé teszi, hogy a kijutást új beruházásokkal támogassák. Jövőre 40 millió új-zélandi dollárt invesztálnak egy több lépcsőből álló projekt megvalósítására.

 Hamarosan 110 kilométeres sebességgel száguldhatnak a gépkocsik az ország néhány kulcsfontosságú sztrádáján. A hét nagyfontosságú nemzeti úton, amelyek építése részben befejeződött, és megfelel a legmagasabb biztonsági követelményeknek, a megengedett haladási sebesség az eddigihez képest bizonyos szakaszokon jelentősen megnőtt. A kritériumoknak megfelelő utakon még az év vége előtt megindulhat a forgalom a maximális 110 kilométeres sebességgel.

Új-Zéland történetének eddigi legnagyobb hotelépítési fellendülését éli. Aucklandban kilenc szálloda 1400 vendégszobával épül. A legutóbbi statisztikák szerint a szállodai kihasználtság elérte a 87 százalékot, a szobák átlagára pedig 200 új-zélandi dollár. Aucklandot Wellington követi, öt épülő szállodával, hatszáz szobával. Két hotel pedig felújítás alatt áll. Christchurchben most fejeződött be a 214 szobás Crown Plaza Christchurch építése és jelenleg készül további három ház összesen 470 szobával.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aucklandairport.co.nz.

2017-10-21« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk