Síelés, kerékpározás, minden, ami sport

Síelés, kerékpározás, minden, ami sport

Síelés, kerékpározás, minden, ami sport

 

 

Lőcsétől alig hat kilométerre egy völgyben fekszik Levočská Dolina, amely néhány évtizede még az oroszok lőtere volt, ma már csodálatos, egész évben sportolásra alkalmas kerékpárutak és sípályák vannak.

Az első modern, télen-nyáron használható faház 2011-ben épült meg, majd gomba módra nőttek ki a házak. Az Igló-i, az Óólubló-i és a Tátra-Szepesség TDM összefogásában valósulnak meg a fesztiválok, a turistákat csalogató események. Többek között májusban már nem először rendezték meg azt a nemzetközi kerékpárversenyt, amelynek eredményhirdetése is a völgyben volt.

Az első házuk 2012-ben épült, ma már három házzal és 105 férőhellyel várja a vendégeket a Resort Levočská Dolina, ahol 20 kerékpár bérlésére van lehetőség, és nem messze onnan szerviz is található, ha netán elromlana a drótszamár.

A sportosabbakat összesen 230 kilométeres kerékpárút várja, hegyen, aszfalton és betonon egyaránt kerekezhetnek. Sokan érkeznek külföldről is, hogy a hegyi-kerékpározásnak hódoljanak.

 

 

A síelőknek pedig egyenesen paradicsom Resort Levočská Dolina, mert a sípályákat közvetlenül elérhetik, a szálláson bérelhető sífelszerelés, valamint kerékpár, és a síbérleteket is ott lehet megvenni.

Mit lehet még ehhez hozzátenni? Hogy mindenhol ingyenes a wifi és a parkolás is! Van biliárd, bowling, darts, karaoke, szauna és asztalitenisz is várja a vendégeket. Az étteremben szlovák specialitásokat és a nemzetközi konyha remekeit egyaránt kínálják. Ha gyógyfürdőre vágynak a vendégek, Spišská Nová Ves és a Vrbová termálfürdő autóval 30 perc alatt érhető el.

Akit érdekel, az a gyönyörű Lőcsei Városházát, vagy a Szent Jakab templomot öt kilométeres utazás, vagy kerekezés után nézheti meg, a Szepesi várat vagy a Késmárki kastélyt is alig 14 kilométer megtétele után láthatja.

Írta/Fotó: Bódi Ágnes

 

2019-06-13« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk