Síelési lehetőségekről itthon és Európaban

Síelési lehetőségekről itthon és Európaban

Síelési lehetőségekről itthon és Európaban

 

A téli sportok, mint a síelés vagy snowboardozás, hagyományosan a legnépszerűbb sportok közé tartoznak Magyarországon. A gyönyörű természet, a nagy választékú üdülőhelyek itthon és Európa-szerte, minden nehézségű sípályák csak néhány ok, hogy nekivágjunk egy téli sítúrának. A ShopAlike a 2018/19-es szezonban 7 különböző ország síterepeinek adatait gyűjtötte össze, segítve ezzel a havas sport szerelmeseit.

Magyarországon a legtöbb kilométerrel a Pest megyei Dobogókő Sícentrum rendelkezik 8.6 km-rel, ahol 8.6 km-en 4000 Ft-os napijegyért síelhetünk. A második helyen pályák hossza alapján az az eplényi Intersport Síaréna 7.9 km-rel. Az ide látogatók átlag napijegy ára 9500 Ft per fő.

 

Síelés a szomszédban

Manapság gyakori, hogy a téli sport szerelmesei külföldre utaznak a jobb pályák és árak érdekében. A síelés maga, mint sport egyre felkapottabb hazánkban és egyre többen használnak egy-egy hétvégét vagy akár egy egész hetet arra, hogy ezt a téli sportot űzhessék. Szerencsére nem kell túl messzire mennünk, hiszen Szlovákia és Ausztria az egyik legjobb választás a magyarok számára.

Szlovákiában a legtöbb kilométert a Chopok Jasnán és Magas-Tátránál találjuk. Mind a kettő helyen több mint 12 ezer Ft-os napijeggyel kell számolnunk, azonban itt a kezdők és a profik is megtalálják a számukra megfelelő pályákat.

Ausztriában több mint 10.000 kilométeren síelhetünk. Az itt lévő síközpontok változatosabb lehetőségeket biztosítanak a pályák hossza, száma és felvonók alapján is. A kezdőknek leginkább a Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ajánlott, ahol 140 km hosszú kék pálya található, a haladóknak és profiknak inkább a Ski Arlberg, ahol összesen 306km áll a síelők rendelkezésére, ebből pedig 51 km fekete pálya.

 

Síelés külföldön

A magyar síelők legnépszerűbb állomásai Szlovákia, Ausztria és Olaszország. Az adataink alapján készítettünk egy TOP 5 listát mind a három országban, összesített kilométer és napijegy ár alapján. Így kaptuk meg azt, hogy Szlovákiában a legolcsóbb hely a Chopok Jasná, ahol csak 35.2 Ft-ba kerül egy kilométer. Ausztriában a legkedvezőbb áron a Ski Arlbergen síelhetünk, 57.6 Ft-ért. Míg Olaszországban a szlovák árakhoz hasonlóval találkozhatunk csupán csak 38.4 Ft/km.

 

Síelés Európában

Vannak, akik a nem megszokott célállomásokat szeretik. Ezeknek a téli sport rajongóknak készítettünk egy összesített listát Európa hét különböző országáról. Az adatok alapján elmondható, hogy legolcsóbban mégis csak itthon tudunk síelni, 4363 Ft-os átlag napijegy áron. A második helyen Szlovákia áll, 5843 Ft-os belépővel, ezt követve Franciaország, ahol 7682 Ft-os átlagáron síelhetünk. Azonban, ha a kilométer és napijegyek összefüggését nézzük, magyarul, hogy hol mennyit kapunk a pénzünkért, a legjobban Ausztriával járunk, ahol csak 1 Ft-ba kerül átlagosan egy km. Továbbá a legolcsóbb kilométereket Szlovákiában (15 Ft/km), Magyarországon (98 Ft/km) és Spanyolországban (124 Ft/km) kapjuk.

Írta: Annabella Szabó

2019-02-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk