TAP Portugal: 14 millió utas 2017-ben

TAP Portugal: 14 millió utas 2017-ben

TAP Portugal: 14 millió utas 2017-ben

 

            A TAP Portugal légitársaság, először történelme során, tavaly elérte a 14 milliós utaslétszámot. Ez a teljesítmény 21,8 százalékkal haladja meg a 2016-os eredményt.  A 72 éve alapított, lisszaboni központú cég 51 százalékban befektetők, és 49 százalékban a portugál állam tulajdona. A légitársaság központja Lisszabonban van, amely kiválóan alkalmas elosztóhely a további átszállásra is. A TAP 83 desztinációba repül, nyolccal többe, mint 2016-ban, 34 célállomásra, néggyel többe, mint az előző évben.

            A 2018-as évvel kapcsolatban Fernando Pinto elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy két új útvonal: Lisszabon – Firenze, illetve a mauritániai Nouakchott mellett továbbfejlesztik az Oporto desztinációt, kétnaponta repülnek Milánóba és Barcelonába. A London City Airport heti hatszor, az Azori szigeteken Ponta Delgada naponta célállomás. Júniustól hetente négyszer indítanak járatot Sao Paolóba, és még egyet Belo Horizonte, valamint a kanadai Toronto repterére.

            Mint Szolnok Péter, a TAP Portugal magyarországi értékesítési vezetője, akihez a szerb, román és szlovák piac is tartozik, elmondta, a Star Alliance szövetség tagjaként 34 ország 84 pontjára repülnek, heti 2500 járattal. Köztük Brazília tíz helyszínére, Afrikában 12 desztinációba. 2018-ban Marokkóban Casablanca, Tanger és Fez is könnyű csatlakozási lehetőség lesz Lisszabonból. Tavalytól ismét napi járat köti össze Lisszabont és Budapestet, köztük két kora reggeli, jó csatlakozást biztosítva a továbbutazóknak. A jegyek megválthatók csomaggal, illetve csomag nélkül, akár egy irányba is. A piacképes áraik mellett felhívta a figyelmet a repülőiken kínált portugál konyha finomságaira és boraikra, valamint Portugália szépségeire. Az országban csodálatos műemlékek találhatók, hiszen itt 1640 óta nem volt háború. Az út három és fél órás, Madeira további másfél óra, az Azori-szigetek pedig két és fél óra Lisszabontól.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2018-01-21« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk